Кой е най-бързият стил в плуването?

4026
Кой е най-бързият стил в плуването?
Снимка: iStock

Кой стил на плуване е най-бързият? Много експерти са сигурни, че плувецът може да развие най-висока скорост, когато плува - кроул. Този стил има дълга история, дори в древен Рим някои жители са могли да се похвалят със своята светкавична скорост във водата. Кроулът идва в Европа едва в края на 19 век, до този момент представителите на стария свят са използвали само бруст.

Какъв механизъм използва плувецът с този стил на плуване. Представете си следната картина: спортистът е във водата с корема си, редувайки, с лявата, после с дясната си ръка, гребе водата под него, докато главата му е надолу, само от време на време се обръща настрани, за да получи въздух, краката правят вълнообразни движения, подобни на малки отблъсквания от някаква повърхност.

Историята на формирането на най-бързия стил в плуването

Странно, но едва в средата на деветнадесети век кроулът е използван за първи път на международната сцена. Професионалните плувци смятаха този стил за варварски и не искаха да плуват така. Според тях е липсвала нотка на аристократизъм, защото многобройните пръски във всички посоки и неразбираемите движения на ръцете не правели плуването като нещо красиво, достойно за „синята кръв“.

Но във всяко общество има хора, които мислят различно. Джон Трендън, пътувайки из Латинска Америка, забелязва ползите от пълзенето и иска да използва този метод и в Англия. Но в движенията на краката е имало какво още да се желае: той привежда долните крайници в хоризонтално положение, което е било доста различно от стила на индианците. Няколко години по-късно Ричмънд Кавил модернизирал подхода на англичанина. Сега той е този, който се смята за основател на този стил, поради което експертите толкова често обичат да го наричат ​​австралийския заек заради произхода на "откривателя". И Чарлз Даниелс променя малко австралийския метод, като се приближил до шест удара от другата страна.

Какво се случва с тялото, ако плуваме 3 пъти седмично?

Основното нещо е дело на ръцете!

Всички стилове на плуване започват с това. Последователни части от общия механизъм на движение на ръката:

     1. Ръцете се потапят във вода, прави се малък прилив.

     2. Първо, опорният ход, след това основният.

     3. Ръцете излизат от водата.

     4. Дъгообразно движение над вода.

Важното, което плувецът трябва да направи в първата част, е да свие ръката си и да я спусне във водата под остър ъгъл. Първо ръката влиза във водата, след това предмишницата и след това рамото. В тази част цялото натоварване пада върху раменете, така че е необходимо да следвате горната последователност. След това ръката се изпъва.

Втората част се състои - опорния удар ръката трябва да е свита под остър ъгъл. А основният удар се изпълнява само когато ръката е образувала ъгъл от деветдесет градуса с водата. След това ръката се изправя.

Какво ще се случи със здравето ни, ако плуваме редовно?

За третата част е специфично разположението на ръката по тялото, а именно успоредно на него. Тук трябва да обърнете внимание на рамото. Факт е, че заедно с тази фаза другата ръка се потапя във вода, което позволява на рамото да излезе първо, действието се извършва по обратен ред (рамо, предмишница, ръка).

Последната част от механизма е най-простата. Ръката се пренася свита покрай тялото, за да се повтори механизмът. Важно е да знаете, че при това движение лакътят на плувеца сочи нагоре.

Движение на краката

Движенията на краката са вълнообразни. Основната сила идва от бедрата, не е нужно да сгъвате коленете си, можете само от време на време да си помагате с тях.

Дишане по време на пълзене

Един от най-важните и решаващи моменти при плуване кроул е правилното дишане. Трябва да има много ритмична последователност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои признаци подсказват, че той не ви харесва?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка

6 неща, които носят само жените с високо самочувствие

Коя река е най-големият приток на Дунав?

Кои са най-добрите комплименти за мъж?

Какво се случва с тялото ни, когато прегърнем дърво?

Как да заспим ефективно, за да имаме по-дълбок сън през нощта?

Археолози в Хърватия откриха метален шлем на 2500 години в илирийска гробна могила

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com