Колко килограма е здравословно да сваляме в рамките на месец?

29020
Колко килограма е здравословно да сваляме в рамките на месец?
Снимка: iStock/Guliver

Отслабването като цяло не е най-бързият процес. Загубата на килограми в рамките на един месец също зависи от това колко дълго са се натрупвали във времето, какъв е бил начинът на живот, и каква тактика за отслабване е избрана.

Колкото и да е странно, наднорменото тегло има положителен ефект върху загубата на тегло. Казано по-просто, колкото повече тежи човек, толкова по-лесно му е да се отърве от първите излишни килограми. Ако искате да отслабнете от 2-5 кг - ще трябва да работите повечко. Първо трябва да знаете, че:

   • строгите диети не носят нищо, освен влошаване на здравето;

   • физическата активност е неразделна част от отслабването;

   • с правилно хранене ще свалите постепенно килограми.

Нека да разгледаме различни стратегии за отслабване и възможни примерни успехи.

СТРАТЕГИЯ № 1. ПРАВИЛНА ДИЕТА И БЕЗ СПОРТ

Загубата на тегло в ранните етапи се основава - загуба на течности. Следователно първите 2-5 килограма не са нищо повече, а излишна вода, но не и мазнини. Колко мазнини губите за определено време е индивидуален въпрос и зависи от характеристиките на тялото: хранителна система, склонност към наднормено тегло, хормонални нива и здравословно състояние като цяло.

За да се поддържа здравето, е оптимално да се отслабва с не повече от 1-1,5 кг на седмица. Това е около 200 грама на ден.

СТРАТЕГИЯ № 2. ВЕГЕТАРИАНСКА ХРАНА

Това включва отхвърляне на всякакво месо. По-строго вегетарианство е отказът, включително от млечни продукти, риба, яйца.

Как действа вегетарианството за отслабване: липса на протеини, което води до "изгаряне" на мускулна маса. Тоест тялото губи не само мастни натрупвания, но и мускули. Не можете да прекалявате с това, тъй като има вероятност да получите прекомерна загуба на тегло.

Смилането на животински мазнини с протеин отнема около 4 часа. Отказът от месни продукти провокира бърза загуба на собствените мазнини и протеини. По този начин можете да започнете да губите 2-3 килограма на седмица, включително мускулни влакна.

Как да отслабнем бързо и трайно след празничното преяждане?

Новогодишните и коледни празници рядко минават без следи за някого. Според статистиката жените качват средно 2-5 кг за 2 седмици по зим...

СТРАТЕГИЯ № 3. ПРОТЕИНОВА ДИЕТА

Добра е, но за кратък период от време и показва своята ефективност. Ако постоянно ядете протеин, тогава излишъкът от хранителни вещества в тялото ще доведе до нарушаване на функционирането на отделителните органи. Освен това еднообразното и непълно балансирано хранене принуждава тялото да бъде в уязвимо състояние на стрес и следователно не е изключен рискът от връщане на загубените килограми с продължителна протеинова диета.

С наднормено тегло от 20 или повече килограма на седмица можете да загубите до 7, след което интензивността на загубата на тегло намалява. Като цяло можете да се отървете от 200 до 500 грама на ден.

СТРАТЕГИЯ №4. ПРАВИЛНА ХРАНА + СПОРТ

Комбинацията от правилно хранене и спорт носи много повече полза. Работата е там, че спортът изгаря допълнителни калории: както тези, които влизат в тялото, така и тези, които вече са под формата на мазнини. Например, кардиото ви позволява да изгорите до 800 kcal / час, което е много за тези, които се борят с наднорменото тегло. Няколко препоръки:

Ако искате да отслабнете трайно, консумирайте тези ПОДПРАВКИ

Наднорменото тегло е проблем, който засяга милиони хора по цял свят. Причините за това са най-различни. Често пъти нарушеният метаболиз...

   • Диетата трябва да бъде предимно белтъчна;

   • Храни с високо съдържание на бързи въглехидрати е най-добре да се избягват или свеждат до минимум, като печени изделия и сладкиши.

   • Въглехидрати се допускат само сутрин;

   • Трябва да се спазва режимът на пиене;

   • Спорт - 3-4 пъти седмично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com