Колко време след хранене е добре да се пие вода

7144
Колко време след хранене е добре да се пие вода
Снимка: iStock

Има много храни, при които не е препоръчително да пием вода. Правейки това, можем да се разболеем. Или може да се наложи да се сблъскаме с някакъв друг проблем, свързан със стомаха. Не е препоръчително да пиете вода дори след хранене. По този начин храната не се усвоява правилно. Но знаете ли кои са храните, след които не бива да се пие вода. Ние знаем…

След ядене на сладолед

Вода с плодове: 10 здравословни напитки

Човешкото тяло до голяма степен се състои от вода. За да поддържате оптимален баланс, трябва да приемате поне 2 литра течности на ден. ...

Пиенето на вода веднага след ядене на сладолед е забранено. Това може да причини възпалено гърло. Затова се опитайте да пиете вода 10 минути след ядене на сладолед.

След пиене на чай

Някои хора пият вода веднага след като пият горещ чай поради тестови пъпки. Това може да се окаже вредно за стомаха ви. Затова се опитайте да консумирате вода 20 до 25 минути след пиене на чай или кафе.

След десерт

Според някои проучвания водата не трябва да се пие веднага след ядене на сладко. По този начин количеството кръвна захар в тялото ни се увеличава. Правенето на повече от това също може да причини диабет тип 2. Затова се опитайте да не пиете вода веднага след ядене на сладко.

Ето какво лекува сребърната вода

Среброто е микроелемент, представляващ необходима съставна част на тъканите на всеки жив организъм. В дневното меню на човека трябва да...

След изпиване на мляко

Пиенето на вода веднага след пиене на мляко забавя метаболизма. Може също да причини проблеми с киселинността и храносмилането.

След ядене на диня

Динята е здравословен плод, който се яде през лятото. Поддържа тялото хидратирано. Съдържа повече от 90 процента вода. Пиенето на вода непосредствено след ядене на диня е забранено. Правейки това, лошото храносмилане и болките в стомаха се проявяват.

След ядене на тези плодове

Ето защо е препоръчително да пием вода сутрин на гладно

Японките са известни със своите слаби и стройни фигури. Генетиката със сигурност играе роля, но много от тях споделят, че пиенето на во...

Забранено е да се пие вода веднага след консумацията на портокал, грейпфрут, амла и лимон. В същото време не трябва да се пие вода дори след ядене на банан, чику, круша, ябълка, ананас и нар. След ядене на цитрусови плодове може да имате възпалено гърло или проблеми с появата на киселини. След консумация на сладки плодове като по-горе изпроените може да имате проблем с храносмилането, кашлица и повишаване на нивото на захарта.

След ядене на печени ядки

Не пийте вода веднага след ядене на печени ядки, това може да причини неразположение и болки в стомаха. Затова не пийте вода веднага след ядене на ядки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com