Краставиците и техните опасни странични ефекти

12644
Краставиците и техните опасни странични ефекти
Снимка: Pixabay.com

Краставиците принадлежат към семейството на тиквичките, но повече от това те осигуряват многобройни ползи за здравето, за които много от вас вероятно още не знаят. Повечето хора знаят, че краставиците предлагат освежаващ и вкусен вкус поради голямото си съдържание на вода. Поради тази причина краставиците също могат да помогнат за смекчаване на дехидратацията. Освен това те са вкусни за консумация през горещо време.

До тук всичко е ОК, но освен всичките ползи които безспорно съществуват при консумацията на краставицата и за които едва ли има човек който да не е чувал, има обаче и други странични и негативни ефекти, за които много хора не знаят.

Научете кои са те!

Дисбаланс на функциите на тялото

Когато се приемат в препоръчаното количество, краставиците могат да подпомогнат хидратацията и да подобрят здравето на пикочните пътища . Яденето им в излишък обаче ще предизвика неприятни странични ефекти.

Поради диуретичното си свойство и високото съдържание на вода, консумацията на повече краставици може да увеличи честотата на уриниране, което ще увеличи шансовете за загуба на повече течности. Загубата на течности означава създаване на дисбаланс в работния процес на организма, който може да доведе до дехидратация и други рискове, свързани със здравето.

Освобождаване на вредни свободни радикали

Краставиците са богати на витамин С и други противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Когато се консумират в правилното количество, свободните радикали се blockират, което води до здрава имунна система. В противен случай вредните свободни радикали се освобождават в тялото, причинявайки увреждане на клетките на тялото. По този начин увеличава шансовете за кожни проблеми, рак и други.

Затруднено функциониране на бъбреците

Съдържанието на калий в краставиците осигурява адекватни ползи за здравето, когато се приема правилно. В противен случай това ще попречи на бъбречните функции, което може да доведе до бъбречна недостатъчност и повишени шансове за други здравословни проблеми в сърцето и нервната система.

Рискове от токсини.

Сред многото ползи за краставиците за здравето е кукурбитацин, но консумацията на твърде много от това свойство може да доведе до сериозни странични ефекти. Яденето на повече краставици от необходимото количество може да причини токсини в тялото, вместо да премахне токсините от тялото.

Алергични реакции

Някои хора също могат да бъдат алергични към краставици. Изследването показва, че някои хора са алергични към някои зеленчуци, плодове и храни, като пъпеши и чай от лайка , сред много други. Когато човек е алергичен към споменатите храни, той също е много вероятно да е алергичен към краставици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com