Къде в Гърция е най-хубаво за почивка през лятото?

37308
Къде в Гърция е най-хубаво за почивка през лятото?
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Една от най-обсъжданите теми и тази година в началото на юли в социалните мрежи и не само е тази за морето, най-добрите дестинации и защо да изберем родното Черноморие или напротив – защо да се отправим към Гърция. Ако сте сред привържениците на почивката зад граница, или сте решили да изпробвате нещо различно това лято и да се отпътувате в непозната посока, добре е да знаете кога – през кои топли месеци – Гърция е най-гостоприемна и приятна и къде в Гърция е най-хубаво за почивка през лятото.

Август температурите обикновено са изключително високи и усещането на някои места е като в пещ. Проверете внимателно кога какво време да очаквате, за да бъде престоят ви приятно преживяване. Вероятно ще почакате доста на границата и ще похарчите значителна сума от семейния си бюджет, така че със сигурност се надявате да прекарате спокойна, цветна, изпълнена с преживявания и живописни гледки лятна отпуска в южната ни съседка независимо дали на остров, брега на лазурното море или вътрешността на страната. Вижте къде в Гърция е най-хубаво за почивка през лятото според българските туристи.

Къде в Гърция е най-хубаво за почивка през лятото?

13 000 километра плажна ивица, дълъг сезон, продължаващ и през октомври, когато нито е толкова горещо, нито пренаселено и препълнено с туристи, култура и история, които ще ви заинтригуват, великолепно обслужване и море, чиито цвят ще се запечата в съзнанието ви – разбираемо е защо много българи всяка година избират именно Гърция за своята лятна отпуска.

1.       Самотен остров или не съвсем

Ако мечтаете за почивка на остров, Тасос е най-близкият до България и предпочитан от родните туристи. Отличава се с лазурните си чисти води и възможността за активна почивка – разнообразие от спортове при това не само водни очаква ентусиастите и жадните за адреналин на този гръцки остров, който получава своето заслужено място сред отговорите на въпроса „Къде в Гърция е най-хубаво за почивка през лятото?“ Живописен, приказен и предлагащ повече от добро обслужване и разнообразие от места за настаняване и забавления, Тасос със сигурност ще задоволи и най-капризния вкус.

Топ 10 на най-хубавите острови за почивка

2.       Дивото зове

Отново ще си поговорим за остров, но такъв, който набира популярност сред предпочитащите девствена и дива природа, бял пясък и приказни пейзажи, в които потъва погледът ти. Лефката е на около 700 км. от София, но по-далечното разстояние и повечето път не спират търсачите на силни усещания и чиста дива природа да достигнат до острова за своята лятна отпуска и да забравят за реалност, време и пространство, окъпани в тропически аромати и потопени в тюркоазените води.

3.       Море с дъх на боров мед

Мечтаете за море и планина в едно, но търсите усещане и преживяване, различно от Южното Черноморие и Странджа? Остров Касандра, близо до Солун, ви очаква с изключителни плажове, известни курортни градчета, предлагащи луксозно настаняване, и изключително приятни плажни ивици, зад част от които надничат боровете. Усещането за море и планина в едно е почти сюрреалистично, а пейзажите са сякаш нарисувани, а не реални. Едно от любимите места на българите за почивка през лятото  и едно от най-препоръчваните от родните туристи места на интересуващите се къде в Гърция е най-хубаво за почивка през лятото, за да отидат именно там.

4.       Културен туризъм

Не обичате да мързелувате на плажа? Избягвате слънчевите бани поради една или друга причина, или просто предпочитате да разгледате едни от най-интересните места в Гърция, а не да се излежавате под чадърите? Екскурзии, обхващащи няколко града и предлагащи разходка сред неподправената им атмосфера  и посещение на най-интересните забележителности, ще бъде сред най-правилните решения и избори на вълнуващите се къде в Гърция е най-хубаво за почивка през лятото.

Няма да посочваме нито градове, нито места, които да посетите, проверете туроператорите и изберете сами според личните си интереси. Все пак говорим за културен туризъм и е важно да бъде съобразена екскурзията с личните ви предпочитания. Искате да съчетаете културния туризъм с морски приключения и живописни изгледи? Остров Корфу със сигурност ще ви очарова и ще надмине очакванията ви.

Топ 8 на най-добрите места за почивка в България през лятото

5.       Изгодна дестинация

Ако сред водещите ви критерии при избора са изгодни оферти, близост до страната ни, но не за сметка на красивите плажове и качеството на обслужването, полуостров Халкидики ще ви изненада, предлагайки всичко това в съчетание с кристално чисти води, синьо-зелената феерия от цветове и залези, които ще ви накарат да се влюбите в това кътче от страната.

6.       Шерлок

Преди да направите резервация, поиграйте на детективи. Очаквано е снимките и предложенията, които откривате, да са разкрасени. Потърсете както реални снимки от хотели и отзиви от посетители, така и на плажовете и околността, за да не се окажете в пусто селце с каменен плаж, докато сте мечтали за безкрайни златни брегове, таверни и навалица. Разпитайте познати, приятели, които вече са пътували на конкретното място или дори непознати във форумите. Така ще добиете най-пълна представа и ще изберете вашето място, отговарящо на въпроса „Къде в Гърция е най-хубаво за почивка през лятото?“, защото то може да е различно от онова, което е любимо на останалите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Уроците и възможностите, на които провалът ни учи

9 причини млади мъже да харесват по-възрастни жени

Дали ме харесва или си въобразявам - ето как да разберете

Харесва ли ме колегата, или е просто любезен – ето как да разберете

Защо косата ми изтънява - въпросът, който всяка жена си задава поне веднъж

Има ли разлика между риган и чубрица?

Зодии с най- силна интуиция в любовта: Способни да дешифрират емоциите и намеренията на хората

Тези зодии по-скоро биха предали себе си, отколкото човека, когото обичат

Как да се отървете от мравките в къщата?

Алергия към гел лак: какво да правя?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com