Лъжецът лесно се разпознава, когато изрече една от тези 7 фрази

14047
Лъжецът лесно се разпознава, когато изрече една от тези 7 фрази

Всеки човек лъже в даден момент от живота си, въпросът е дали лъжата е малка и благородна или голяма и злонамерена. Има много лъжци, които ни манипулират, измислят различни истории според целта, която имат, насочена към нас. Как да разпознаете един лъжец? – По следващите 7 фрази, типични за него.

Наистина ли смяташ, че мога да направя такова нещо? – на пръв поглед риторичен въпрос, който лъжецът прикрива себе си и манипулира човека, който го обвинява в лъжа. Така се опитва да прехвърли разговора към вас или да отклони посоката му. Ще опита с всички сили да насочи вината към всеки друг, но не и към себе си.

Не помня – много е изгодно за лъжеца да не си спомни. Може би най-често казва точно това. Чудесно е да не помниш нещо, което някой пита или за което държи сметка с право. А може би и наистина не си спомня, оплитайки се в лъжите, които е изрекъл. Тогава попитайте какво точно помни и добре премислете отговора.

Не знам за какво говориш – много типично изказване за един лъжец, който не си признава, че е излъгал. Удобно измъкване по темата, което ще му помогне да продължите да ви заблуждава с лъжите си или да премълчава нещо, което всъщност знае.

Никой не може да докаже това – вероятно човекът е допуснал грешка, за която не си признава от срам или страх. Той казва, че никой не би могъл да докаже противното в опит да се защити. Имайте едно наум, ако чуете подобна фраза от някого.

Обвинен ли съм в нещо? – това е директно нападение срещу онзи, който го обвинява в лъжа. Невинно, напълно уверено. Тези думи целят за уязвят правия в случая човек и да защитят лъжеца. Той ги изрича без капка свян, макар да знае, че е грешен.

Само това знам за него/нея – може би този човек не знае абсолютно нищо за конкретния според ситуацията, но по някаква причина е решил да съчини своя история или версия на нещата. Тогава той ще се оправдае с тези думи. Обърнете внимание какво казва и не се доверявайте сляпо на казаното. Най-добре стигнете до първоизточника на информация, за да получите вярната такава.

Защо ли ми трябваше да... – тип манипулация в ролята на жертва. Така лъжецът иска да изкара себе си невинен и потърпевш от дадената ситуация. Така лесно ще ви изманипулира да го оставите и да не го притискате повече с въпроси за истината. Това е хитър начин да избяга от директните въпроси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com