Малко повечкото килограми удължават живота

28438
Малко повечкото килограми удължават живота

Анализ на близо сто изследвания в света показва, че хората с наднормено тегло и страдащите от леко затлъстяване живеят по-дълго от тези с нормално телосложение, съобщи БГНЕС. Свръхтеглото обаче увеличава значително риска от смърт.

Анализът посочва няколко хипотези, обясняващи този парадокс, като положителните последици от големите запаси от енергия в организма или факта, че леко затлъстелите хора ходят по-често на медицински прегледи. Анализът, публикуван във вестника на Американската медицинска асоциация, синтезира 97 изследвания, обхванали 3 милиона души от цял свят.

Coolsculpting - да се стопиш от студ

Coolsculpting – така е наречен нов метод за топене на мазнини в проблемните места в човешкото тяло. Методиката се състои във възд...

Учените установили, че хората с индекс на телесна маса между 25 и 30, смятани за пълни, са с 6% по-малко застрашени от смърт от хората с нормални килограми и индекс на телесната маса между 18,5 и 25. При хората, страдащи от средно затлъстяване, определено като индекс на телесна маса между 30 и 35, рискът от смърт е с 5% по-нисък спрямо тези с нормално тегло.

Но при пълните хора с индекс на телесната маса над 35 рискът от смърт нараства с 29% спрямо участниците с нормално телосложение. Д-р Катрин Флегал от Федералния център за контрол и превенция на заболяванията, която ръководила изследването, вече публикува много противоречиво проучване през 2005 г., което установява връзка между свръхтеглото и по-дългия живот.

Този път анализът й обхваща значително по-голям брой данни (2,88 милиона души и над 270 000 смъртни случая) в различни страни в Северна Америка, Европа, Азия и Южна Америка. "Малко прекаляване с мастните тъкани може да осигури запаси от енергия при някои заболявания...и да има други здравословни последици, които трябва да бъдат проучени във връзка с последното изследване", съобщават в уводна статия, публикувана в същия вестник д-р Стивън Хеймсфийлд и Уилям Цефалу.

Редактор: Надежда Иванова

Ударно сваляне на килограми с "девствена диета"

Според диетолозите т.нар. "девствена диета" ще ви помогне да се отървете от излишните килограми само за седмица. Просто трябва да према...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com