Могат ли котките да лекуват?

20092
Могат ли котките да лекуват?
Снимка: iStock/Guliver

От древни времена се говори за способността на котките да лекуват определени болести на своите стопани. Ако имате котка, вероятно сте забелязали как тя се гушка в скута ви, сяда на коленете ви, спи върху корема ви. Понякога тя иска да спи и във вашето легло, не в своето, защото иска да усеща позната топлина и миризма. Котката не е само гальовен домашен любимец, тя усеща, когато нещо ви боли и ляга точно там, за да ви излекува.

Котките са горди и царствени. А тях е важно да се чувстват специални у дома, да знаят къде е стопанинът им по всяко време, да получават неговото внимание. Смятат пространството на собственика си за свое, не се свенят да го завземат и постоянно ходят по петите на стопанина си. Ако отглеждате малко коте, което не е при майка си, то ще възприеме вас като свой родител и ще се привърже към вас. Ако усети някакъв здравословен проблем или че нещо ви боли, тя ще опита да се излекува, лягайки именно там. Който има котка, знае, че това е точно така.

6 неща, които трябва да направиш преди да си вземеш коте

Може би котето ще ви бъде подарък за рождения ден. Може би самият вие дълго време разглеждате отблизо мустакати райета от определена по...

Има някои породи котки, които не обичат да се гушкат толкова и да бъдат галени. Тяхната любима част от къщата са рафтовете или повърхността на шкафа, където могат да се излегнат. Ако такава котка дойде при вас или в леглото ви, сте истински щастливци – тя се е привързала към вас и ви допуска в своето сърце.

Според породата котките са с различен темперамент. Някои по-пухкави породи са по-приятелски настроение и гальовни. Те ще бъдат винаги около вас, вероятно постоянно ще искат да се гушкат в скута ви, близо до главата, гърдите и корема. Понякога причина за това не е някаква болежка, а обичта на котката към вас. В други случаи обаче домашният ви любимец реагира по този начин, точно защото усеща, че нещо ви боли.

Има различни вярвания за котките, които датират още от древността. Смята се, че ако котката се настани в леглото ви и заспи, това издава повече за нея. Котка, която е заспала върху възглавницата, е онази, която иска да контролира всичко – стопанина и случващото се у дома. Котките с по-спокоен темперамент спят близо или в краката на собственика си.

Теория относно местоположението на котката по време на сън гласи, че тя може да изберете къде да спи според сезона. Например през зимата, когато е по-студено, котката може да заспи в скута или върху корема ви, защото там ѝ е по-топло и тя се чувства по-комфортно. Едно е сигурно, да имаш домашен любимец котка е истинско забавление и удоволствие, котката носи радост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Тези 5 признака показват, че сте свръхчувствителен човек

Това са най-лесните ежедневни прически за къса коса

Какви мъже харесват жените и кои ги отблъскват: 7 вида партньори според дамите

8 качества, които притежава силната жена

Как най-лесно да се справим със стреса на работното място?

Кои традиционни арабски ястия са популярни и у нас?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com