Можем ли да избелим зъбите по естествен начин?

4214
Можем ли да избелим зъбите по естествен начин?
Снимка: Alexandr Ivanov / Pixabay

Дори и най-белите зъби могат постепенно да загубят белотата си. Пречистващите химикали в питейната вода могат да променят цвета им поради образуването на зъбен камък и плака. Пиенето на кафе, черен чай и пушенето също са причини за обезцветяване на зъбите. Стоматолозите биха предложили  различен тип възможности за избелване на зъби, но някои от тях могат да увредят техния емайл. Но можете също да избелите своите зъби в домашни условия, използвайки следните техники:

Изплакване с вода и сол

Ако правите тези 3 неща, няма да имате проблеми с венците!

Ако искаме да имаме здрави зъби и хубава усмивка, не бива да неглижираме състоянието и здравето на венците ни. Ако те не са здрави и че...

Солената вода предпазва венците ви, защото солта е естествен тип антибактериална среда. Също така, ако бъде смесена  чаена лъжица сол в чаша с вода и се изплакне устата с нея ще се убедите, че зъбният ви емайл постепенно ще се избели. Веднъж седмично мийте зъбите си с марля, поръсена със сол и леко навлажнена с вода. Това би премахнало повърхностните замърсители, променящи цвета на вашите зъби.

Ягоди като източник на избелване

Ябълките са известен начин за почистване на зъбите, ако не разполагате четка за зъби. Оказва се, че ягодите съдържат ябълчна киселина, която спомага за естественото избелване на зъбите. Но има важно предупреждение! Ягодите са само за ядене. Ягодите изобщо не бива да се оставят върху зъбите, защото заради продължителния период на излагането им на киселина, би могло да увреди емайла на зъбите.

Домашна паста за зъби със сол и сода

Смесете сол, щипка паста за зъби и хлебна сода. Трябва да знаете, че хлебната сода е добре да бъде рядко използвана, защото също би могла да увреди емайла на зъбите ви. Един от основните начини за избелване на зъбите е бялата част вътре в лимоновата кора. След миене с нея зъбите ви ще бъдат по-бели. Но използвайте този метод само когато е необходимо.

Как да постигнем усмивка като на холивудска звезда

Усмивката е най-силното оръжие на човека, което би му отворило много врати, било то в бизнеса, в създаването на приятелства или за това...

Активният въглен също влияе избелващо на зъбите

Натрошете зърната  активен въглен на прах, направете паста с малко вода и измийте зъбите си. Ползвайте този метод на избелване не повече от два пъти в седмицата. За запазване на белотата на зъбите, намалете консумацията на цветни напитки, включително прясно изцедени сокове.

Здравословен хранителен режим

Основно пийте минерална вода и консумирайте повече плодове и зеленчуци като -ябълки, краставици, моркови, за да стимулирате кръвоснабдяването на венците. Добре е да избягвате напитки, които са твърде студени и твърде горещи, изплаквайте устата си след всяко хранене и дори мийте зъбите си с паста за зъби и четка, ако е възможно. Веднъж годишно отидете на зъболекар без причина и при необходимост отстранете натрупания зъбен камък.

Кокосово масло

Лесни трикове за избелване на зъбите у дома

Ако искате добре поддържани бели зъби, трябва да направите нещо по въпроса. Много хора прибягват до евтини избелващи домашни средства и...

Плаката върху емайла на зъбите често се появява, тъй като зъбите се оцветяват от храната, която ядем. Можете да изплакнете вашите зъби с кокосово масло (една супена лъжица е достатъчна за една процедура). Кокосовото масло предпазва емайла от оцветяване и залепване към най-малките частици от цветни продукти, а кокосовото масло също така премахва бактериите от повърхностите на зъбите и венците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква опасност ни носи преяждането с яйца

Какво първо да направим при преяждане

Защо китайците се страхуват от слънцето и никога не се пекат?

Гергьовден 2024 – всичко за празника на едно място

Къде се намират мощите на Свети Георги?

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com