Най-честите грешки, които допускаме при почистване на лицето

2127
Най-честите грешки, които допускаме при почистване на лицето
Снимка: iStock/Guliver

Почистването на лицето е една от най-важните процедури за грижа, защото от него зависи ефективността на останалите. Преди да нанесем крем или серум върху кожата, трябва да я почистим старателно от грим, замърсяване на околната среда, излишен себум и мъртви епидермални клетки - благодарение на това козметичните продукти ще могат да се абсорбират добре, а също така можем да се предпазим от кожни проблеми. Затова никога не трябва да забравяте да измиете лицето си. Тази процедура трябва да се прави всеки ден, и то много внимателно и с помощта на подходяща козметика.

КАКВИ ГРЕШКИ ПРАВИМ ПРИ ПОЧИСТВНЕ НА ЛИЦЕТО?

Почистването на лицето може да изглежда като много проста дейност, но много хора го правят по грешен начин. Най-често допусканите грешки при почистване на лицето са:

Правете тези лицеви упражнения всеки ден, за да забавите бръчките

Родителите ви някога забраняваха ли ви да правите физиономии? А вие на вашите деца? По-добре би било да повтаряте след децата, защото т...

- неподходящ избор на почистваща козметика;

- използване на твърде много почистваща козметика;

- твърде често или твърде рядко миене на лицето.

Тъй като тази процедура - поне по дефиниция - се извършва всеки ден, струва си да се уверите, че я извършвате правилно. Грешките при измиване на лицето могат да ни струват красивия, здрав тен.

КАК ДА ИЗБЕГНЕТЕ ГРЕШКИ ПРИ ПОЧИСТВАНЕ НА ЛИЦЕТО СИ?

Ежедневните навици, които могат да ви образуват пъпки по лицето

Красивата, добре поддържана кожа на лицето изсква работа. Подходяща козметика, редовни процедури, здравословен начин на живот - всичко ...

Преди да започнем да почистваме лицето, е добре да проучим препоръките на производителя върху опаковката на препаратите, предназначени за това, и да следваме инструкциите, съдържащи се в тях. Нека не забравяме за редовното миене на лицето, но и да не го правим по-често от необходимото, да не прекаляваме с количеството козметика, използвана за почистване, и най-вече да не използваме неподходяща козметика, например съдържаща потенциално вредни химикали.

Каква козметика за почистване на лицето трябва да избягвате?

Използването на почистващи препарати, които действат твърде интензивно, е една от най-популярните грешки при измиване на лицето. Не забравяйте, че измиването на лицето ви трябва да бъде нежна, неинвазивна процедура, така че трябва да използвате деликатна козметика за това. Затова съветваме да не посягате към дрогерийните продукти – съдържащите се в тях химикали са доста агресивни и могат да навредят на кожата ни. Винаги четете внимателно съставките на опаковката на козметиката и бъдете особено внимателни със съставки като SLS, силикони и алкохоли. Техните естествени, здрави аналози под формата на растителни екстракти ще бъдат по-добър избор.

КАК ТРЯБВА ДА ИЗГЛЕЖДА ПРАВИЛНОТО ПОЧИСТВАНЕ НА ЛИЦЕТО?

Ако искаме да избегнем най-големите грешки при почистване на лицето, трябва да помним и за реда на използваната козметика. Има няколко стъпки за правилното почистване на лицето. Първата е да премахнете грима – можете да използвате натурална течност за премахване на грим и почистване или подхранващо био масло. Второто е нанасяне на натурален гел или овлажняваща био пяна за измиване на лицето, тоест препарати, които почистват кожата от всякакви замърсявания, себум, пот и др. След измиване на лицето можете допълнително да почистите кожата с помощта на пилинг и след това да преминете към по-нататъшни грижи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 причини млади мъже да харесват по-възрастни жени

Дали ме харесва или си въобразявам - ето как да разберете

Харесва ли ме колегата, или е просто любезен – ето как да разберете

Защо косата ми изтънява - въпросът, който всяка жена си задава поне веднъж

Има ли разлика между риган и чубрица?

Зодии с най- силна интуиция в любовта: Способни да дешифрират емоциите и намеренията на хората

Тези зодии по-скоро биха предали себе си, отколкото човека, когото обичат

Как да се отървете от мравките в къщата?

Алергия към гел лак: какво да правя?

5 достъпни за всеки билки за духовно пречистване и защита от негативност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com