Най-често допусканите грешки, когато решим косата си

17384
Най-често допусканите грешки, когато решим косата си
Снимка: iStock/Guliver

Решим косата си всеки ден без дори да се замисляме. Това е задължителен ритуал в оформянето на прическата, дори единственият инструмент в приготвянето ѝ да бъде гребенът. Едва ли някой се е замислял има ли правилен начин за разресване на косата. Истината е, че има някои грешки, които допускаме, когато решим косата си. Вижте кои са.

Разресване в неправилната посока – ресането отгоре надолу с четка или гребен оказва голяма тежест на косата. Не се учудвайте, ако видите повече косми върху гребена след такова разресване, защото се оказва прекален натиск върху косъм и го отскубва. Освен това, разресвайки косата по този начин, може да изтъните и увредите сами косата. Хубаво е да решите косата от средата надолу, а когато искате да разрешете косата от корена, правете ги много внимателно.

Коя прическа вреди на косата ни

Състоянието на косата ни зависи не само от общото здравословно състояние, но и от външните фактори. Каква прическа категорично трябва д...

Разресване единствено на краищата – най-големите накъсвания и заплитания се получават именно в долната част на косата. Въпреки това не трябва да наблягате само на нея. Решете по цялата дължина, започвайки от краищата. Може да подарите на косата си заслужена награда с масаж на скалпа след разресване.

Разресвате с неправилна четка или гребен – малцина се замислят, но за здравата коса ви е необходима и правилната четка или гребен, според аксесоара, който ползвате. Има специални за права, къдрава, по-тънка или по-гъста коса. Това е важно, защото ако косата ви е склонна към накъсване, може да си вземете четка, която ще предотвратява заплитането например.

Разресвате косата си прекалено често – хубаво е да имаме сресана и поддържана прическа, но не прекалявайте, защото може да намалите устойчивостта на косата и да я направите по-тънка и податлива на увреждане. Важно е да решите косата по правилния начин, бил той прилаган и веднъж на ден. Това ще ви помогне да имате по-здрава коса.

Разресвате косата, когато е мокра – вероятно сте чували препоръки за ресането на косата в мокро състояние, което улеснява последващото разресване и предпазва от заплитания. Е, това не е съвсем така. Мократа коса се къса много по-лесно. Разресвайки я в това състояние, вие я правите много по-уязвима, вредите ѝ. Трябва да запомните, че косата се реше единствено, когато е суха.

Косата показва колко дълго ще живеем

C нaпрeдвaнeтo нa възрacттa външният вид нa хoрaтa ce прoмeня, a cивaтa кoca ce cчитa зa eдин oт признaцитe нa cтaрeeнe. Иcпaнcки учeни...

След като знаете тези някои простички правила за това как да решите коса си, вече може спокойно да се погрижите за нея по правилния начин. Ще се учудите колко много разресването може да подпомогне растежа на косата и да увеличи нейната здравина и еластичност. Възползвайте от съветите ни и ще се убедите сами.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com