Най-често срещаните грешки, заради които приключват връзките

2855
Най-често срещаните грешки, заради които приключват връзките
Снимка: iStock/Guliver

Едва ли никога не ви се е случвало да ви кажат, че привличате за партньор такива хора, каквито сте и самите вие. И до голяма степен това е вярно. Затова, не са малко случаите, когато се озоваваме до партньор, който е също толкова импулсивен, емоционален, инатлив и избухлив като самите нас. И естествено възникват въпросите "Ще се получи ли?", "Как да го задържа?" и други.

Това обаче въобще не е трудно, стига да не правим определени грешки във нашите взаимоотношения. Зад всяка една дълготрайна връзка стоят думи като грижа, компромис и търпение. Когато двойката не се придържа към тях, това се оказва пагубно за едно хармонични и дълготрайни взаимоотношения.

Няколко съвета за срещите след раздяла

Раздялата с любим човек е сред най-неприятните преживявания, които можем да имаме. Обичайно такива моменти са съпроводени с разочарован...

Кои са основните допускани грешки?

Не помагате и не сте признателни.  

Ако сте мили и добри с партньора си, ако се стараете да му помагате винаги и да проявявате разбиране винаги, когато можете, ако не забравяте ежедневно думи като "Благодаря", "Извинявай" и "Как си?", шансът ви да сте завинаги с този човек е огромен. Но ако смятате, че до такава степен сте свикнали с човека до вас, че няма нужда от такива думи и добри обноски и взаимоотношения, със сигурност сте сбъркали пътя. За всеки е приятно да знае, че е ценен, че прави нещо добро, именно заради това, което прави. Да бъдете признателен дори за едно сутрешно кафе, което е поднесено от партньора ви... Това се забелязва и прави впечатление. Бъдете признателни и се опитвайте винаги да помагате! Само така се крепи една истински здрава връзка.

Прикривате истинското си мнение и не общувате ясно.  

На всеки от нас се е случвало, да не харесва определени приятели на партньора си, да има различно от неговото мнение по някои въпроси. Какво, премълчавате всеки път и криете това, което мислите? Това е една от най-неприятните грешки. По този начин, стараейки се да не възразяваме и да се харесваме винаги, ние натрупваме само отрицателни емоции и негодуване в себе си, а крием истинското си лице от човека до нас. Бъдете честни и винаги си казвайте истината право в очите!

8 причини да НЕ бъдете приятел с бившия

Възможно ли е да останете приятел с бившия? Можете ли с лека ръка да изтриете отношения, които сте градили с години? Трябва ли да го за...

Не давате свобода и постоянно сте „закачени” на врата на партньора си.  

Всеки има криви дни или такива, в които не му е до безсмислени обяснения и дълги разговори. Най-лошото в такива моменти, което може да направите е да "хванете" партньора си за гушата и да не спирате с "Защо не говориш?", "Какво ти става?", "Защо си такъв?" и други подобни. Нима е редно, точно сега да нагнетявате обстановката? Оставете човека до себе си малко да диша, да се успокои, да бъде със себе си, да се почувства свободен. Същото важи и в пълна сила за излизане по отделно - то си остава важно и за двама ви. Ако започнете да гъбите кръга си от приятели... Нещата не вървят добре.

Карате се пред другите и имате навика да злепоставяте половинката си в компания.

Това е непростимо, абсолютно забранено действие! Ако не сте доволни от нещо и имате да казвате това на партньора си - няма да го премълчавате, но само, когато си останете само двамата. В противен случай, няма да следва нищо добро. Да нараните своята половинка с ясно съзнание, че го правите в компанията и на други хора, е една от най-унизителните постъпки, която сама по себе си показва липса на уважение и донякъде изтъкване на доза власт. Никога не правете това!

Само единият отстъпва.

Сигналите, които ни подсказват, че предстои раздяла

Съвременните връзки са толкова динамични и се разпадат така внезапно, че трудно може да се предвиди точно как и кога ще дойде краят им....

Също голяма грешка! Малко хора владеят компромисите, а още по-малко ги обичат. Но ако такива компромиси са едностранни и наклонени "в угода" винаги на единия, връзката е напълно обречена. Варианта на редуването е идеалният. Днес сте на кино с роднини на вашата половинка, но когато утре вие сте планували как ще се развие денят, просто му напомнете внимателно, че сега е негов ред. 

И така - за да върви по верния път, една връзка трябва постоянно да се оглежда и за нея ежедневно да се работи. Не се оставяйте да ви понесе течението на битовизмите и дребните всекидневни разногласия. Ако искате да сте заедно и имате желание, ще намерите правилния начин и посока. С известна доза усилие обаче!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com