Най-добрите сериали, които приключиха само след един сезон

2633
Най-добрите сериали, които приключиха само след един сезон
Снимка: iStock/Guliver

Всеки от нас има любими сериали, които е гледал отново и отново и са оставили следа в съзнанието му като еталон за качество, вълнуващи сюжети и страхотна актьорска игра. Подобни заглавия остават легендарни и славата им се носи години наред. Примерите с "Friends", "Breaking Bad", "Game of Thrones" (може би без последния сезон) и много други телевизионни продукции са вече култови. Всички те са имали невероятни първи сезони и след това са натрупали още, в които да се разплете сюжетната линия, да се развият персонажите и да се постави черешката на тортата с един страхотен край (отново - може би, без последния сезон на "Game of Thrones"). За жалост, обаче, има множество сериали, които са започнали фантастично, имали са чудесен замисъл и са прекратили своята съдба след първи сезон. Те продължават да имат голяма маса от почитатели, които въздишат с разочарование и си мислят: "Ех, ако този сериал беше завършен, щеше да е една от емблемите на телевизията днес". В тази статия сме подбрали част от тези заглавия: 

Луда надпревара/ Fastlane 

Сериалът излиза в началото на новото хилядолетие, а у нас се излъчваше от bTV, която беше създадена скоро. Сюжетната линия ни срещна с двама полицаи под прикритие, които под ръководството на своя лейтенант (изключително сексапилна брюнетка) се бориха с високите етажи на криминалния контингент в Лос Анджелис. Епизодите бяха наситени с много екшън, разнообразни и много скъпи автомобили, каскади, страхотен саундтрак и добра актьорска игра. Химията между двамата главни актьори беше на ниво, шегите и хапливите закачки между тях винаги можеха да ни разсмеят, а скастрящата ги лейтенант Били Чеймбърс беше наслада за зрителя. За жалост след първи сезон, от компанията решиха, че заснемането му е прекалено скъпо и приходите не са достатъчно високи. 

Трейлър на Fastlane можете да видите тук

Сериалът, който завладя света - Феноменът Casa de papel

Casa de papel (“Хартиената къща”) е неочакваният испански феномен, който изтласка на втори план американските блокбастъри. ...

Поглед в бъдещето/ FlashForward

Сериалът излезе през 2009-та година с премиера в САЩ като очакванията за него бяха огромни. Много добър актьорски състав и изключително интересна сюжетна линия - изведнъж целият свят "заспива" за 2 минути и 17 секунди, през които вижда част от своето бъдеще. Събитията ни завъртат шеметно през първите няколко епизода, в които следим агент на ФБР под името Марк Бенфорд, който разследва ситуацията. Ситуацията е такава, че всяко разкритие прави нещата още по-заплетени - например, става ясно, че по времето, в което всички са заспали, все пак е имало някои хора, които са останали в съзнание. За жалост, американската публика не оцени идеите на създателите на сериала и той беше прекратен само след един сезон. 

Трейлър на FlashForward можете да видите тук.

Фаърфлай/ Firefly

Отново нещо от началото на века. С премиера през 2002-ра година, този сериал ни хвърля в събитията след Първата галактическа гражданска война, а главният герой, разбира се, се е бил за губещата страна в нея. Неговото име е капитан Малкъм Рейнълдс, който управлява малък екипаж на кораба "Серенити", с който кръстосва галактиката и си изкарва хляба с разнообразни приключения. Всичко се променя, когато на борда се оказват двама нови спътници, всъщност бегълци от властта, която налага дневния ред в голяма част от Вселената. Сериалът приключва след само един сезон, но и до днес има своята вярна маса фенове. 

Нови филми 2020: Най-очакваните заглавия през годината

Все още сме в началото на 2020 година, но вече видяхме няколко страхотни нови филми, включително номинираните за  Оскар - "1917" и...

Трейлър на Firefly гледайте тук

Freaks and Geeks 

Единственият сериал в този списък, който е преди 2000-та година. Вярно, че излиза в 1999-та, но все пак минава бариерата на хилядолетието. Това е една комедия, която се фокусира върху ежедневието в американска гимназия през 80-те години на миналия век и по-точно върху две групи тинейджъри. Готините Freaks и скучните умници Geeks. Предвидени са да излязат 18 епизода, но са излъчени едва дванадесет. Ако се върнем назад, ще видим, че в сериала е имало множество забавни моменти и интригуващи аспекти, които са повдигали важни обществени теми. Все пак, той е получил оценката на публиката и е прекратил своето съществуване преждевременно. 

Трейлър на сериала можете да видите тук

Съгласни ли сте с нашия списък? Можете ли да добавите още предложения към него в коментарите? Очакваме с нетърпение!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com