Най-големите грешки, които допускаме при къдрене на косата

926
Най-големите грешки, които допускаме при къдрене на косата
Снимка: iStock/Guliver

Външният вид на косата е важна част от цялостната ни визия. Прическата е това, което прави или нарушава образа на прическата. Къдриците винаги са били елемент в създаването на визии за красива коса. Естествената къдрава коса е много рядка, така че с помощта на различни съоръжения - преси, маши, сешоари за създаване на къдрици с различни размери може за постигнете този ефект.

За съжаление неправилното използване на различни уреди често може да доведе до големи проблеми, понякога налагащи премахването на по-голямата част от косата, изгорена от тях. Ето  едни от най-често срещаните грешки при къдрене и ако ги вземете предвид, можете  да избегнете разни неприятни моменти.

Избягвайте тези 6 грешки при къдрене на косата

Искате да имате красиви букли, но невинаги ви се получава? Не се притеснявайте. Най-вероятно допускате някои от следните 6 грешки, дори...

Грижи за защитаване на косъма

Независимо дали използвате преса или маша, е наложително да се предпазите от високи температури, докато устройството работи. Важни са за здравината на косъма и цялостния добър външен вид на косата. . Дори леко влажната коса може да изгори от топлината.

Злоупотреба със изсушаване на косата

Най-честите грешки при справянето с косата са свързани с нейното изсушаване. Редовното използване на преси и маши разтяга косата, което е процедура за термична обработка. Къдравата коса не може да придобие предварително планиран вид.

Маша с грешен размер

Как да сгъстим косата

Не всяка дама, може да се похвали с хубава, дълга и гъста коса. Нейната структура основно се определя от наследствените гени, които нос...

Машите или пресите са в много различни размери, за направа на по-големи или по-малки къдрици. Така че по-добре да използвате устройство със среден размер. Това би ви позволило да експериментирате с направа на къдрици на по-рядка или по-гъста коса.

Поддържане на уредите

След като прическата ви е готова, оборудването трябва да се почисти. С отлаганията на косата в него, когато се използва повторно, топлината вече не се разпределя равномерно по цялата дължина, за да се отчете създаването на къдрици. Вече има предпоставка косата да изглежда лошо или увредена поради продължително къдрене. Почистете уреда с памук и алкохол.

Неправилно използване на маши

Има разбиране, че навиването на къдриците в посока, обратна на растежа на косата - от краищата към корените, ще направи вашата прическа да издържи за по-дълго. Това е недоразумение. Започва от корените и стига чак до краищата, като държи машата изправена. Върховете на косата ви не трябва да се къдрят, тъй като те лесно изгарят.

Какво трябва да знаем за витамините за коса

Много и различни са факторите, които влияят на състоянието на нашата коса. Не дотам качествената храна, атмосферните условия, хормоналн...

Неправилен начин на разресване на къдрава коса

Не разресвайте и дори не докосвайте косата си веднага след навиването, докато къдриците са още топли. Това ще ги развали по-бързо. Те трябва да се сресват или прекарват след като са изстинали от продукта, за да се запазят за дълго време.

Надяваме се, да вземете предвид всички тези грешки и да се опитате да не ги допускате, пи къдрене на вашата коса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com