Най-отвратителният цвят на света ще се бори с пушенето

1973
Най-отвратителният цвят на света ще се бори с пушенето

На снимката тук виждате най-отвратителния цвят на света, или поне от статистическа гледна точка. Сега в Австралия и Великобритания той ще се използва за борба с тютюнопушенето.

Според системата на цветовете това се води Pantone 448C. Австралийската агенция по изследване на потребителския опит се е допитала до повече от 1000 пушачи на възраст от 16 до 84 години и е изяснила, че този цвят предизвиква най-отрицателни реакции сред повечето хора, пише Smithsonian.

Да усетиш как мирише цветът (ВИДЕО)

Американецът Закари Хауърд е разработил синестетична маска, която позволява да се почувстват различни миризми в зависимост от цвета на ...

Респондентите асоциирали този цвят с мръсотия, смърт и смола. Затова австралийските власти са решили, че именно този цвят сега ще стане стандартен за кутиите на цигарите.

През май такъв закон е приет и на територията на Великобритания. Според въпросния закон цветът Pantone 448C ще бъде основен за 60% от опаковките на цигари и цигарените марки могат да използват само стандартни шрифтове, размери и разполагане на текста.

Решението отново било продиктувано от австралийското изследване. Още през 2008 година Асоциацията по борба с тютюнопушенето е изяснила, че кутиите в кафяви цветове с прости надписи и малки шрифтове са по-непривлекателни за потребителите от опаковките с голям надпис на марката.

 

Как изглежда тялото на пушач отвътре (ВИДЕО,18+)

Дискусията дали да се пуши на обществени места в България продължава вече много време. Поддръжниците и на двете тези са достатъчно на б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com