Най-скъпите алкохолни напитки в света

18800
Най-скъпите алкохолни напитки в света
Снимка: iStock

Сумата, която някои са готови да платят не толкова за самото алкохолно питие, колкото за фантастично оформената му бутилка, определено изглежда неразумна.

Ром. Най-скъпият ром идва от Ямайка. Марката Wray&Nephew на цена 53 хиляди долара за бутилка е пусната през 1940 г. За съжаление, рецептата е загубена и никой вече няма да произведе оригиналната напитка.

Змийско вино и още 7 изключително необикновени видове алкохол

Тази алкохолни напитки са наистина супер странни. Но щом се произвеждат, значи има любители, които ги пият... 1. Змийско вино. То...

Вино. Френското Chateau Lafite („Шато Лафит“) е отлежало от 1787 г. В началото на 21. век такава бутилка е продадена за 90 хиляди долара на американец, който предпочел да остане анонимен. Но следващата покупка била неуспешна. Френски ресторант също купил Chateau Lafite, но поради небрежност на служителите бутилката се счупила.

Текила. Уникална бутилка текила Ley. 925 струва 225 хиляди долара. Цената се дължи на дизайна. Производителят използвал платина и злато при декорирането. На пазара бил пуснат единичен екземпляр на цена 1.5 милиона долара. Към благородните метали били добавени диаманти. Но все още няма купувач за това рядко изделие.

Шампанско. Колекционерите на елитни напитки се интересуват от закупуване на алкохол с "история". Piper-Heidsieck е шампанско, изпратено по поръчка на последния руски император Николай II. Партидата била превозвана с шведски кораб. За съжаление, корабът бил потопен от германска подводница. Десетилетия по-късно той бил открит от водолази. За изненада, партидата шампанско били непокътната. Такава богата история на Piper-Heidsieck се превърнала в шумна реклама - затова днес можете да си купите бутилка от това шампанско за 275 хиляди долара.

Водка. В технологията за производство на водка основното внимание се отделя на системата за филтриране. Най-скъпата марка – Diva, е известна с използването на дървени въглища за филтрация, и то от изключително рядко дърво - карелска бреза. След това течността се прекарва през „пясък“ от ситни диаманти. Това вече определя баснословната цена на алкохолния продукт. Но производителят отива по-далеч, като използва скъпоценни камъни в дизайна, и цената става 1.6 милиона долара.

Абсурдни теории, в които вярват любителите на алкохолните напитки

Когато консумираме алкохол, не можем да знаем как точно ще се отрази той на организма ни. Има ли обаче връзка между това какъв алкохол ...

Коняк. Тази благородната напитка се счита за една от най-скъпите. Както шампанското е питие за празник, така и конякът е спътник на сериозни бизнес-срещи – затова и понякога струва 2 милиона долара. На тази цена се продава Henri IV Dudognon Heritage. Тя се дължи на 100 години отлежаване, както и на елитната бутилка с диаманти.

Уиски. Производителят на английското уиски Isabella's Islay украсил бутилката с 8000 диаманта и 300 рубина. Самата бутилка е изработена от най-ценен английски кристал. За такова произведение на изкуството била обявена цена от 6,5 милиона долара. Но нямало достатъчно потенциални купувачи, затова решили да опростят декорацията. Без огромните количества благородни метали, бутилката вече се предлага за 740 000 долара.

Ликьор. Най-скъпият алкохол в света е ликьорът D'Amalfi Limoncello Supreme. Четирите големи диаманта на бутилката определят и цената от 43.6 милиона долара - най-високата за всички времена. Вътре в такава бутилка има лимонов ликьор, който, според обещанието на създателя, ще ви придаде ненадмината ободряваща свежест. В света има само 2 бутилки D'Amalfi Limoncello Supreme, едната от които е закупена от колекционер от Англия. Вторият екземпляр остава в свободна продажба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com