Неочаквана опасност от липса на слънчева светлина за сърцето и кръвоносните съдове

2098
Неочаквана опасност от липса на слънчева светлина за сърцето и кръвоносните съдове
Снимка: StockSnap / Pixabay

Кратката дневна светлина засяга нашето благосъстояние и физическо здраве много повече, отколкото изглежда. За щастие, има начини да помогнете на тялото си да премине през тези мрачни времена.

През ноември, когато периодът на новогодишната треска все още не е настъпил и дневните часове стават по-къси с течение на времето, мнозина започват да се чувстват тъжни. Но не най-розовото настроение, уви, не е единствената последица от липсата на слънце и топлина. Както отбелязва Мариана Фигейро, професор в Медицинския факултет на Икан, твърде дългата липса на слънчева светлина може да предизвика развитие на сърдечно-съдови заболявания, диабет и дори рак.

Мрачното и дъждовно време оказва лошо влияние върху тези 3 зодии

Фигейро изучава ефектите на светлината върху човешкото здраве вече няколко години. Специалистът предупреждава: светлината е толкова важна за нашето благосъстояние, колкото физическата активност, сънят, балансираната диета, контролът на стреса и комуникацията. Най-полезната светлина според нея трябва да бъде уловена сутрин.

Какво се случва с човешкото тяло, ако има твърде малко слънчева светлина? Неговите циркадни ритми се объркват. И там сънят се влошава и възникват сериозни проблеми с когнитивните функции.

Ако човек спи лошо твърде дълго, имунитетът му ще отслабне. И тогава рискът от метаболитни нарушения, сърдечни и съдови заболявания, се повишават, пише изданието Вътрешен човек.

Какво можете да направите, за да подкрепите тялото си в мрачния ноември? Опитайте се да организирате графика си така, че да можете да отделите 30-60 минути за сутрешни разходки на слънце. Освен това, ако времето се окаже облачно, все пак има смисъл да не седите вкъщи, а да излезете на чист въздух. Дори и небето да е облачно, такава разходка ще бъде от полза за тялото ви.

Бягство от мрачното време - къде да отидем през НОЕМВРИ

Ноември е време на капризи на времето. Или в двора цари типична есенна атмосфера и можете да се разходите под жълтата растителност в парка, или вали сняг и започват първите слани. Поради това има голям риск да се облечете неподходящо за времето и да се разболеете.

Какво да направите, ако есенната тъга се проточи и ви се струва, че не можете да се справите с негативните емоции? Първо, трябва да разберете дали има обикновена меланхолия или вече е преминала в депресия, която трябва да се лекува с помощта на квалифицирани специалисти. Второ, има няколко прости начина да се развеселите.

Не искате да сте болни цял месец и да започнете зимата с кашлица и хрема? Време е да подсилите имунната си система. Добавете правилните храни към вашата диета, обърнете внимание на витамините, движете се повече - и можете да се похвалите с добро здраве по всяко време на годината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com