Нещата, които всяка жена трябва да знае за колите

5435
Нещата, които всяка жена трябва да знае за колите
Снимка: iStock

Има няколко точки, които всеки шофьор, особено жена, трябва да знае за колата си. Защо жена? Защото обикновено ние сме тези, които пътуваме с най-голяма отговорност в нашите ръце. Например майка, която пътува с децата си или дори със съучениците на децата си.

Ето защо е много важно да познаваме колата си и винаги да имаме предвид правилните мерки за сигурност, за да я проверим, преди да тръгнем, без значение дали е само на няколко пресечки.

За какво служат черните точици по периферията на прозорците на колите и автобусите?

Не, не са само за украса. Вероятно не сте се замисляли много за малките черни точки по краищата на прозорците на автомобили и автобуси...

1. Мерки за сигурност

Мерките за сигурност обхващат както интериора, така и екстериора на вашия автомобил. Например, че вашите спирачни светлини, мигачи и габарити работят добре и не са счупени. Много е важно да ги проверите преди да тръгнете на пътуване, а в случай на интериора на превозното средство използването на предпазни колани е от съществено значение. И водачът, и пътниците трябва да ги използват, а в случай на превоз на деца, те никога не трябва да се качват на пътническата седалка и ако е необходимо, трябва да използват специална седалка.

2. Проверете нивата

Кой нива? Какво представляват нивата? Това се отнася до течностите във вашия автомобил, като моторно масло, трансмисионно масло, спирачна течност, течност за радиатор и течност за измиване на предното стъкло. Всички те имат минимум и максимум и става въпрос за проверка дали са в тези граници.

3. Налягането в гумата

ТРИК, с който да почистим снега от колата за 1 минута

Съществува един трик, благодарение на който шофьорите успяват да почистят автомобила си от снега точно за една минута. Най-важно е, че ...

Сега прегледът им е по-лесен. Обикновено можете да намерите стикер на вратата на шофьора с индикации за налягането на въздуха за всяка от вашите гуми. Трябва да ги преглеждате поне веднъж на две седмици, тъй като това е времето, в което можете да забележите промените.

4. Инструментите

Като минимум трябва да носите резервна гума, крик и ключове за смяната. Важно е периодично да проверявате дали гумата е в добро състояние и дали вашите инструменти са готови.

5. Научете се да сменяте гума

Изглежда много трудно, но в действителност не е толкова трудно. Трябва да можете да сменяте гума, като следвате инструкциите в ръководството на вашата кола или стикера, който се предлага на някои превозни средства до инструментите. Не забравяйте, че резервната гума се използва за да ви помогне да стигнете до оторизиран сервиз, за да можете там да проверите повредената си гума и тя да бъде поправена. Те /резервните гуми/ не са предназначени да бъдат постоянен заместител.

Какво да правите, ако гумата е спукана?

Опитните шофьори не могат да се уплашат от такава дреболия, но какво ще стане, ако сте млад шофьор и не знаете дали имате помпа, крик в...

Може да изглежда твърде много и може да си помислите, че всичко това може да бъде решено от автосервиза, намиращ се близко до вас. Но като проверите добре колата си, преди да тръгнете на каквото и да е пътуване, ще се почувствате по-сигурни. Разбира се, можете да проверите всичко това в оторизиран сервиз, но какво ще стане, ако спукате гума по средата на пътя?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com