Нещата, за които богатите никога не си харчат парите

31300
Нещата, за които богатите никога не си харчат парите
Снимка: iStock/Guliver

Често срещано заблуждение е, че богатите хора харчат пари по всяко време и навсякъде. Това изобщо не е вярно. Всъщност, те са доста пресметливи, когато става въпрос за харчене на пари за удобства и луксозни предмети и именно това поддържат финансовото си състояние стабилно. Ето някои неща, за които богатите хора никога не си пилеят парите.

1. Импулсивни покупки

4 факта за парите, които дори не осъзнаваме

В материалния свят, в който живеем, парите заемат главна роля. Но оказва се, че не сме запознати с най-големите им тайни. Това важи дор...

Импулсивните покупки са една от причините кредитният баланс да достигне рекордно ниско ниво. Богатите хора имат свободата да купуват каквото и да било по всяко време, но не го правят, тъй като обмислят много дали наистина се нуждаят от него.

2. Допълнителни абонаменти за телевизия

Ще се изненадате да видите колко много и скъпи са всички ваши цифрови телевизионни канали и абонаменти. Богатите хора почти не прекарват време, седейки пред телевизора и предпочитат да имат цифров абонамент за някакво произволно забавление по всяко време. Така че, помислете два пъти, преди да подновите телевизионния си пакет следващия път.

3. Луксозни предмети

Трудно е да се повярва, че заможните хора не купуват луксозни предмети за ежедневния си начин на живот. Покупката на луксозни дрехи, дамски чанти, обувки, луксозни автомобили може да изглежда обещаващо, но това може бързо да повлияе на банковото Ви извлечение. Покупката на луксозен артикул веднъж или два пъти е добре, но в крайна сметка не купувайте неща, от които не се нуждаете.

Признаха експеримент с гарантиран доход за успешен

Инициативата с цел доказването на ефективността на безусловния базов доход е била стартирана в град Стоктън през 2019. Associated Press...

4. Дом с екстри

Инвестирането в къща, която е доста над бюджета ви, не е много умно нещо. Трябва да търсите сделки, които позволяват договаряне, за да можете да си го позволите. Една къща, която едва можете да си позволите, ще ви струва много пари. Освен това допълнителните ремонти и интериори ще ви съсипят напълно.

5. Няколко кредитни карти

Многото кредитни карти ви карат да плащате множество такси. Твърди се, че заможните хора имат само една или две кредитни карти. Инвестирането само в една супер сигурна банкова сметка е по-удобно.

6. Обсебеност от нетрайни неща

Това са зодиите, които харчат най-много пари

Няколко зодии нямат мярка в харченето на пари и пазаруват на воля. Астролозите разкриха кои са те. Представяме ви топ 4 на зодиите, кои...

Богатите хора не губят парите си, плащайки за най-новите цифрови джаджи или скъпи ваканции. Вместо това те предпочитат да се чувстват комфортно с телефона, който вече имат, или като отседнат в уютен и комфортен хотел. Тези хора разбират стойността на парите.

7. Наказателни такси

Една от най-големите грешки, които хората правят, когато става въпрос за спестяване на пари, е, че забравят да плащат вноските за кредитните карти. Паричните санкции могат да бъдат доста високи в някои случаи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво никога не се прави през Страстната седмица?
Какво никога не се прави през Страстната седмица?

В Църквата думата страст се използва в два случая: когато се говори за неестественото, греховно влечение на душата, например за страстта на пиянството,...