НИКОГА не носете този ЦВЯТ, ако сте на интервю за работа

6427
НИКОГА не носете този ЦВЯТ, ако сте на интервю за работа
Снимка: iStock

Интервютата за работа са винаги ново и непознато преживяване, защото всеки път те протичат по различен начин и изискванията и подходът на работодателите е индивидуален. По време на интервюто се стремим да се представим в най-добрата си светлина и да получим желаната позиция, но има някои неща и хитринки, с които да се запознаем и да използваме, за да получим повече симпатии от отсрещната страна. От значение е и какво облекло сме избрали за нашето представяне. Ето обаче и нещата, които да НЕ правим и обличаме, ако отиваме на интервю за работа.

Облекло за интервю за работа

Тези неща ВИНАГИ оказват влияние по време на интервю!

Разбира се, че опитът и знанията са ключови по време на едно интервю за работа, но все пак има и други фактори, които могат много да по...

Първото впечатление е най-важно в подобна ситуация и затова е добре да блеснем още с влизането си. Изберете подходящи дрехи, които да не показват части от тялото и да са съобразени с работната обстановка. За препоръчителни цветове се взимат неутралните – бял, черен, кафяв, бежов. Може да добавите и ярък акцент, който обаче да не се натрапва прекалено, например в червен или син цвят.

В интерес на истината, повечето работодатели смятат само един цвят за неподходящ за интервю – това е именн оранжевият цвят. Дори на нас да ни се струва напълно свеж и подходящ, този цвят отблъсква интервюиращия, като по темата са проведени редица проучвания, потвърждаващи тази теза.
Оранжевото е крещящ цвят и често това е сигнал за работодателя, че човекът отсреща може да е по-нервен, да не сдържа емоциите си и е доста самоуверен. Тези предположения са във ваш ущърб и трябва да се представите отлично вербално, за да не бъдат от голямо значение езикът на тялото и облеклото, което сте подбрали. Натрапчивите и прекалено ексцентрични цветове могат да създадат впечатление, че сте тук, за да търсите внимание, отколкото да покажете професионалните си способности.

Разбира се, ако това е сред любимите ви цветове и присъства в гардероба ви под формата на всякакви дрехи и аксесоари, то не е абсолютно забранено да го включите във визията си, но ви препоръчваме да не го натрапвате. Нека бъде оранжев аксесоар, чанта или тънък колан, но не например сако/палто или блуза, което би било твърде отблъскващо за работодателя.

Цветовете влияят несъзнателно върху това как човек ви възприема и е добре поне при подобни сериозни и официални срещи да подбирате дрехите си внимателно и да заложите на сигурно. Опитайте се да изградите един елегантен цялостен външен вид, който да впечатли човека отсреща максимално, а след това се подгответе и с добра реч, както и следете езика на тялото си.

Какво да направите, за да си намерите работа по-лесно?

Ново проучване установи, че кандидатите за работа смятат, че хората са по-умни, по-компетентни и по-внимателни, ако успеят да чуят глас...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com