Никогата не слагайте тези 6 неща на кожата около очите

3450
Никогата не слагайте тези 6 неща на кожата около очите
Снимка: iStock/Guliver

Кожата на около очите е много по-чувствителна от тази на лицето и не можете да използвате същия крем като за него. Ето кои са и шестте неща, които не трябва да слагате в тази зона.

Локални стероидни кремове

Навиците, които вредят на очите ни

Очите са най-чувствителния ни орган, който ни помага да виждаме света около себе си. Често от работа или пък неправилна грижа, започват...

Понякога употребата на кортикостероиди е неизбежна, но трябва да бъдете изключително внимателни с нанасянето на този крем. Дерматолозите го изписват за възпаление, което не може по друг начин да се третира. Ако продължително го използвате с времето може да се стигне и до изтъняване на кожата. Ако ги използвате около очите, това може да доведе до подуване на очите или дори до възпаление на самото око.

Козметика с оцветители и химикали

Разнообразието от козметика на базара е голямо, но това не значи, че е напълно качествена. Напротив, точно затова трябва да бъдете особено внимателни, когато я избирате. Когато избирате козметика за около очите, то избягвайте такава, която има оцветители и химикали. Внимавайте особено за формалдехид и хидроквинон. Могат да причинят алергична реакция и дори възпаление.

Крем за лице

Много дами в бързината слагат крем за лице около очния контур. Разбира се, това не е нарочно, но дневният или нощният крем да прекалено силни за тази част от лицето. Ако искате да се погрижите за нея, то вземете специален крем, който е предназначен за тази кожа. По този начин ще избегнете евентуално раздразнение, което може да се получи.

Този зеленчук премахва тъмните кръгове под очите

Днес ви представяме прости решения за тъмни кръгове под очите – как да премахнете този проблем с помощта на зеленчуци, които са с...

Козметика за акне

Трябва да избягвате около чувствителната кожа да нанасяте продукти за акне около очите. Не използвайте тези продукти, които съдържат салицилова киселина и бензоил пероксид. Нанасянето дори на малко количество около очите може да доведе до зачервяване. След дни кожата ще започне да се бели и ще стане още по-раздразнена.

Скрабове и ексфолианти

Кожата като цяло се нуждае от отстраняване на мъртвите клетки от главата до петите. Това важи за всяка една част от тялото ни, освен за очите. Ако нанесете такъв продукт в зоната около очите, това може да доведе до зачервяване, подуване и дори разраняване.

Козметика с алкохол

Натурални маски срещу бръчки около очите

Кожата под очите изисква специални грижи, тъй като е много по-тънка, отколкото на останалата част от лицето, по-лесно се уврежда и изсъ...

Никога не нанасяйте около очите продукти с алкохол. Те само ще зачервят и причинят раздразнение на кожата. Избягвайте козметика с парфюми и аромати, както и тези с фотопарабени. Последните е трудно да ги избягвате, но е добре да ограничите тяхната употреба. По този начин ще предпазите кожата от чувствителност към светлината.

Най-добре е да замените козметиката си с натурална. Така ще подобрите състоянието на кожата си, но без да се съобразявате със съставките и да се притеснявате дали е точната за вас козметика, просто защото всичко е напълно от естествени материали. Можете да използвате продукти с алое вера, мляко и други подобни съставки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 13 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 13 май /валутен калкулатор/

Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака

Никой не може да им устои: Топ 4 на най-съблазнителните зодии

Топ 4 на зодиите които се влюбват най-бързо

5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си

Психолог: 4 сигурни знака, че един мъж е влюбен във вас дори да не ви го казва

Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка?

Това са растенията, които са защитници на личното щастие

В коя държава се намира най-големият зоопарк в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com