Няколко хитрини за по-свежа кожа след зимата

1714
Няколко хитрини за по-свежа кожа след зимата
Снимка: iStock/Guliver

Със смяната на сезоните трябва да се променят и рутината и навиците ви за грижа за кожата. Това, което може да е действало невероятно върху кожата ви през зимата, обикновено не действа толкова добре през пролетните и летните месеци.

ПРЕХОД ОТ ЗИМА КЪМ ПРОЛЕТ И ЛЯТО

Стягане на увиснала кожа

Редица са факторите, поради които кожата на тялото може да се отпусне. Увисването ѝ е вследствие на различни външни или вътрешни фактор...

Прекарваме зимните месеци в борба със студеното, ветровито време, като наслояваме плътни и успокояващи продукти. До края на сезона кожата ни все още може да изглежда и да се чувства суха, изтощена, сърбяща и чувствителна. При преминаване към по-влажно и слънчево време е важно първо да поправим „зимните щети“ по кожата си, след което да започнем да се насочваме към по-подходящи за лятото продукти. Промените в излагането на слънце, активността на открито и влажността са фактори, които обикновено изискват нова рутина за грижа за кожата.

Грижата за кожата през пролетта и лятото, в идеалния случай е свързана с по-леки продукти, защита от слънце и анти-стареене.

ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ ЗА ВАШАТА КОЖА

Стъпка в този сезонен преход, която е изключително важна и често пренебрегвана, е пролетното почистване на кожата ви. Под пролетно почистване имаме предвид изхвърлянето на продукти за грижа за кожата с изтекъл срок на годност (да, срокът на годност изтича), въвеждането на навици за грижа за кожата, подходящи за пролетта и лятото, измиване на четките за грим, пране на калъфките за възглавници, смяна на четките за грим и може би дори кърпичките ви. Старите, мръсни и с изтекъл срок на годност продукти и апликатори могат да бъдат среда за размножаване на бактерии и мухъл, което води до запушени пори и раздразнена кожа.

8 тайни на красивата кожа, които дори дерматолозите няма да ви кажат

Всяка жена мечтае за гладка кожа без бръчки. Въпреки че нямаме пълен контрол над гравитацията – има редица неща, които можем да н...

Не сте сигурни дали вашите продукти за грижа за кожата са с изтекъл срок на годност? Обикновено продуктите за грижа за кожата са добри за максимум една година, така че ако този почистващ препарат виси в банята ви още преди началото на COVID, вероятно е време да го изхвърлите. Други индикатори са дали миризмата и консистенцията са добре или са различни от тези, когато сте купили за първи път.

СЪВЕТИ ЗА КОЖАТА ПРОЛЕТ/ЛЯТО

SPF - Прилагането на SPF върху кожата ви трябва да бъде целогодишен приоритет. Въпреки това, с повишена активност на открито и излагане на слънце, наслояването на широкоспектърен SPF от поне 30 върху лицето и тялото ви е задължително. Уверете се, че във вашия овлажнител/грим има SPF или нанасяте слънцезащитен крем след овлажнителя.

Ексфолиране – определено ще искате да направите ексфолране, за да подмладите „зимната си кожа“ и да запазите сияещ блясък през цялото лято. Нашата кожа е в състояние да понася по-добре киселините и силните активни съставки през топлите сезони, което прави пролетта идеално и много подвижно време за подготовка на кожата ви с ексфолиране. Въпреки че химическото и физическото ексфолиране могат да бъдат включени във вашата пролетна рутина за грижа за кожата, ние препоръчваме да използвате химически пилинг, тъй като той бързо разкрива гладката и по-свежа кожа и задейства производството на колаген. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 растения, които ще ви избавят от главоболието

Ето какво се случва, ако НЕ перете сутиена си

Ето защо трябва да спрете да използвате пластмасови дъски за рязане

Лудост или хитрост: Защо хората слагат тоалетна хартия в хладилника?

Мъдра притча за щастието и нещастието, които сами викаме в живота си

Много силна молитва при трудности в живота

Любимо стихотворение от Христо Фотев

Любовен съвет за всяка зодия за 23 май 2023

Таро хороскоп за 23 май 2024

Лесни трикове, с които ще намалите потенето през лятото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com