X
 
 

Нова функция на TikTok позволява на потребителите да пазаруват директно от приложението

1464 0
photo of Нова функция на TikTok позволява на потребителите да пазаруват директно от приложението
Снимка: SoftUni
TikTok, социална платформа за кратки видео клипове, пусна нова функция, която позволява на потребителите да пазаруват, без да напускат приложението. Разработката е насочена предимно към хора под 30 години, които са по-голямата част от потребителите на платформата.

Функцията представлява спонсорирано хаштаг предизвикателство, насърчаващо потребителите да публикуват видеа, в които показват как използват определен продукт. Освен създаване и гледане на видеоклипове, съдържащи спонсорирания хаштаг на марката, има отделен раздел, където продукти от кампанията могат да бъдат закупени в самото приложение.

Новo приложение на Google ще свързва потребителите с хора и дейности на базата на споделени интереси

Новият проект на Area 120 (workshop на Google за експериментални продукти), наречен “Shoelace”, е софтуерно приложение, кое...

Веригата хранителни магазини Kroger е първият бранд, който използва новата функционалност, сочи доклад от AdWeek. Kroger не беше сред привлекателните брандове за младежите, но чрез хаштаг кампанията си в TikTok успя да достигне точно до тях.

В партньорство с четирима популярни инфлуенсъри,  Kroger подкани зрителите да публикуват клипове как преобразяват своите общежития. Всички видеа трябваше да бъдат обозначени с хаштага  #TransformUrDorm. Компанията създаде и специална страница, където зрителите да могат да купуват директно от приложението. Това направи предизвикателството на Kroger уникално. Близо половин милиард гледания имат стотиците видеа, създадени в рамките на кампанията.

Не е ясно дали подобна кампания наистина ще повлияе значително на продажбите на компанията. Едно е сигурно - с тази инициатива Kroger напомни, че не е само хранителна верига, но и място, на което потребителите могат да пазаруват за училище.

Спонсорираните хаштаг предизвикателства са само един от начините TikTok да експериментира с генерирането на приходи от приблизително 500 милиона месечни потребители, повечето под 30 годишна възраст.

Когато успехът е комбинация от усърдна работа и качествено образование

Съвременният бум на технологиите отключва множество врати за изявата на млади таланти с пространствени възможности. Компаниите все по-ц...

От друга страна, подобен експеримент е само още едно доказателство, че основният въпрос не е дали бизнесът да бъде в дигитална среда, а в коя.

През последните години у нас се утвърдиха обучителни програми по дигитален маркетинг, благодарение на които да се анализира кои са най-подходящите платформи за позициониране на даден бизнес и как това може да се случва ефективно.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители