Нова функция на TikTok позволява на потребителите да пазаруват директно от приложението

6449
Нова функция на TikTok позволява на потребителите да пазаруват директно от приложението
Снимка: SoftUni

TikTok, социална платформа за кратки видео клипове, пусна нова функция, която позволява на потребителите да пазаруват, без да напускат приложението. Разработката е насочена предимно към хора под 30 години, които са по-голямата част от потребителите на платформата.

Функцията представлява спонсорирано хаштаг предизвикателство, насърчаващо потребителите да публикуват видеа, в които показват как използват определен продукт. Освен създаване и гледане на видеоклипове, съдържащи спонсорирания хаштаг на марката, има отделен раздел, където продукти от кампанията могат да бъдат закупени в самото приложение.

Новo приложение на Google ще свързва потребителите с хора и дейности на базата на споделени интереси

Новият проект на Area 120 (workshop на Google за експериментални продукти), наречен “Shoelace”, е софтуерно приложение, кое...

Веригата хранителни магазини Kroger е първият бранд, който използва новата функционалност, сочи доклад от AdWeek. Kroger не беше сред привлекателните брандове за младежите, но чрез хаштаг кампанията си в TikTok успя да достигне точно до тях.

В партньорство с четирима популярни инфлуенсъри,  Kroger подкани зрителите да публикуват клипове как преобразяват своите общежития. Всички видеа трябваше да бъдат обозначени с хаштага  #TransformUrDorm. Компанията създаде и специална страница, където зрителите да могат да купуват директно от приложението. Това направи предизвикателството на Kroger уникално. Близо половин милиард гледания имат стотиците видеа, създадени в рамките на кампанията.

Не е ясно дали подобна кампания наистина ще повлияе значително на продажбите на компанията. Едно е сигурно - с тази инициатива Kroger напомни, че не е само хранителна верига, но и място, на което потребителите могат да пазаруват за училище.

Спонсорираните хаштаг предизвикателства са само един от начините TikTok да експериментира с генерирането на приходи от приблизително 500 милиона месечни потребители, повечето под 30 годишна възраст.

Когато успехът е комбинация от усърдна работа и качествено образование

Съвременният бум на технологиите отключва множество врати за изявата на млади таланти с пространствени възможности. Компаниите все по-ц...

От друга страна, подобен експеримент е само още едно доказателство, че основният въпрос не е дали бизнесът да бъде в дигитална среда, а в коя.

През последните години у нас се утвърдиха обучителни програми по дигитален маркетинг, благодарение на които да се анализира кои са най-подходящите платформи за позициониране на даден бизнес и как това може да се случва ефективно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пожелания за Великден 2024 - ето кой има имен ден

Какво трябва да се яде първо на Великден и в колко часа се разговява

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com