Нови различия между мъжкия и женския мозък

29320
Нови различия между мъжкия и женския мозък

Швейцарски учени потвърдиха, че мъжете са от Марс, а жените от Венера, като установиха, че двата пола обработват различно емоциите, съобщи в. "Дейли телеграф".

За мъжете емоционалните образи не са толкова вълнуващи като за жените и те не ги запомнят със същата яснота. Несъответствията се дължат на различния начин, по който мозъкът обработва информация. Учени от университета на Базел показаха на 3398 мъже и жени снимки с позитивно, негативно и неутрално емоционално съдържание и поискаха от тях да оценят реакцията си. Докато при неутралните снимки разлика няма, позитивните и негативни снимки са развълнували жените повече. Най-голямата разлика е в реакцията на негативно съдържание, което предизвиква много повече чувства при жените. В последвалия тест за памет жените се представили много по-добре в спомените за емоционални образи, особено за позитивните.

"Сложиха каишка" на генно модифицирани организми

Два екипа от американски учени отбелязват съществено постижение в създаването на по-безопасни генно модифицирани организми (ГМО). Специ...

"Това показва полови разлики в обработването на емоции и паметта, дължащи се на различни механизми" - каза ръководителят на изследването д-р Анет Милник.

Резултатите дават обяснение защо жените се представят по-добре на тестове за памет. Изследването е в рамките на проект за опознаване на невронните и молекулярни механизми на човешката памет с цел да бъдат разработени нови лечения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com