Олеандър – отглеждане и размножаване

5935
Олеандър – отглеждане и размножаване
Снимка: iStock/Guliver

Олеандърът е много популярно растение. Той расте голям и цъфти обилно. Въпреки факта, че идва от Южна Европа, той може да се отглежда навсякъде, както у дома, така и на балконите през лятото без никакви проблеми. Неговите цветя могат да бъдат с различен цвят - бяло, розово, червено, жълто, бежово.

Ако искаме да цъфти богато в нашата градина, трябва да изберем много светла и слънчева позиция за него. Освен това температурата на въздуха трябва да бъде около 15 - 23 градуса, докато през зимата трябва да бъде преместен в помещение с температура от няколко градуса. Почвата трябва да бъде неутрална или слабо алкална и плодородна. През лятото можем лесно да го поставим в градината, на слънчеви балкони, тераси или веранди, но това става постепенно - първо за около 7 - 10 дни на полузасенчена позиция, а след това може да се изложи  на постоянно слънчево място. Когато вали, е важно растението да се скрие под покрив. В края на лятото трябва да приберем олеандрите обратно в апартамента.

Поливане на стайни растения у дома: колко често да поливате цветя

Поливането на саксийни растения, отглеждани у дома или в офиса, е в основата на грижите им. Ние съветваме как правилно да поливате стай...

Цветът на олеандъра се нуждае от много вода и хранителни вещества.

Олеандърът наистина се нуждае от много вода. Не трябва да забравяме, че тези декоративни храсти в природата растат над естествените резервоари. Следователно те трябва да се напояват интензивно, особено след като субстратът в саксията изсъхва бързо. В топли, горещи дни растението трябва да се полива дори два пъти на ден и то наистина е изобилно. Само внимавайте да не изпръскате листата на олеандъра с вода. Те са относително податливи на щети от слънчевите лъчи. Меката вода работи най -добре за поливане: чешмяна или дъждовна.

Отглеждането на растения без торене просто не може да се направи. Красиви цветя и бърз растеж - олеандрите се нуждаят от наистина голяма доза хранителни вещества! Затова им се дават минерални торове приблизително на всеки 10-15 дни. Най-добре е да използвате универсални минерални торове за цъфтящи растения. През август торенето трябва да бъде спряно, така че растението да заспи преди периода на покой за зимата.

Въпреки факта, че той обича влажността, никога не трябва да се поръсва растението, дори когато въздухът в стаята е сух. По време на периода на цъфтеж добавянето на тор във водата е задължително и това благоприятства за цъфтежа на растението. Това се прави на две седмици. Избягвайте контакт на листата и цветята с вода! Това е напълно противопоказно. По време на периода на покой на растението, т.е. през зимата, поливането  значително се намалява. Дава се само минималното количество вода, необходимо за предотвратяване на корените и почвата да изсъхнат напълно.

Незабавно изхвърлете това цвете от дома си

Любителите на стайни растения невинаги мислят за това колко безопасни са те за здравето им. Понякога е достатъчен само един лист, за да...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно