От баба знам тези съвети за красота

5790
От баба знам тези съвети за красота
Снимка: iStock

На пазара днес се предлагат много и различни видове козметични продукти, които се грижат за здравето и красотата на нашата кожа и коса. Всички компании, производителки се стремят да предлагат на своите клиенти  все нови и нови продукти, която винаги са по-добри от своите предшественици. Истината е обаче, че най-ценните съвети за разкрасяване и за грижа за лицето и косата си сме получили от своите баби и че тяхната мода никога няма да отмине, каквито и нови и модерни продукти още да произведе козметичната индустрия. Ето какво са ни завещали те.

Съвети за здрава кожа на лицето:

- С черните точки можете да се преборите като си направите паста от 1ч.л. мед, вода и брашно. Така приготвена, я нанесете върху проблемните участъци от лицето за 10-15 минути и после я отмийте.

- Тъмните кръгове под очите от недоспиване, можете да премахнете като наложите върху тях разрязан на две картоф за 15 минути.

- Лимоновият сок е много полезен, защото има свойството да премахва белези, пъпки и петна, а дори и да изсветлява кожата. Нещото, което трябва да направите е да истискате сока на един лимон, с тампон да го нанесете върху петната или белезите и да го оставите така за една нощ.

-Алое вера, може да ви бъде от полза при борбата с акнето, защото то има антисептичен ефект. За целта разрежете едно листо и нанесете вътрешността му върху проблемните зони.

Съвети за здрава коса:

- За здрава, мека и блестяща коса, след всяко измиване  използвайте оцет, смесен с вода.  Той ще спомогне за затварянето на космените фоликули и за заздравяването на косата.

-Блондинките могат да бъдат спокойни, че косата им вече няма да има зелен отенък, защото на помощ идва доматения сок, чийто червен цвят, неутрализира и придава естествен цвят на русата коса. Просто трябва да го нанесете по цялата дължина на косата, да изчакате 10 минути и да отмиете.

- Аспиринът пък може да ви помогне да се справите с пърхота. За целта само трябва да добавите 2 таблетки от него в шампоана си и да миете косата си в продължение на  2 седмици.

-Тези, които искат да изсветлят косата си, могат да използват смес от лайка и лимонов сок. Към  запарка от 25г лайка и една чаша вряла вода, добавете сока от ½ лимон и нанесете сместа по цялата дължина на косата. За да има желания ефект, сместа трябва да се държи поне 1 час или повече.

И още съвети:

- Ощипете вътрешната страна на китката си, за да определите цвета на ружа, кот да купите. Зачервеният й цвят ще е най-подходящ.

-За да издържи парфюмът ви по-дълго, го дръжте в хладилника.

-За да подобрите цвета на лицето си, просто наведете бравичка към гърдите си, защото така кръвта ще потече към лицето и ще придаде руменина на бузите ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com