Откакто отрязах ъгъла на гъбата за миене си спестих много пари

33221
Откакто отрязах ъгъла на гъбата за миене си спестих много пари

Гъбата да миене на съдовете е най-използваното нещо в домакинството. Експертите съветват тя да се сменя всяка седмица, заради бактериите, които остават по нея. Това от своя страна може да натовари сериозно семейния бюджет, а и все пак гъбата може да се използва и за други неща.

Разбира се, може да се опитате да удължите живота на гъбата със сода за хляб, оцет и каквото друго се сетите. Истината е, че това няма да е за дълго и отново трябва да я изхвърлите. И така, какво да правите с гъба, която е нова, но вече е използвана прекомерно за миенето на съдовете?

Можете да отрежете единият ѝ край. Става дума за връхчето, като по този начин я маркирате. След това я сложете на различно място от гъбите, които са нови и ще използвате за миене на съдове. С тази маркировка и няма как да се объркате и да измиете по погрешка съдовете с неправилната гъба. Също така, по този начин ще покажете и на семейството си, че гъбата е за други цели, а не за чинии.

Иначе, можете да използвате негодната гъба за миене на различни повърхности у дома. Например, за почистване основно на банята, на тоалетната чиния, умивалника и т.н. Можете да я използвате и за прозорци, шкафчета, бърсане на прах и мебели.

Друга възможност е да я сложите в колата. Една гъбичка винаги е необходима за почистване на купето, прозорците или каквото друго се сетите. Винаги се случва нещо да се разлее, запраши и така нататък. Също така, удобна е и за почистване на инструменти и други работни принадлежности.

Можете да я използвате и за почистване на дворни пространства, мивки, шкафове, гараж и т.н. Не на последно място, тя е подходяща и за почистване на велосипеда, мръсни обувки. По този начин няма да я изхвърляте и ще можете да я използвате, колкото се може повече време. Така няма да се налага да купувате отделни гъбички затова, а и със сигурност ще си спестите натоварването в семейния бюджет.

Гъбичките, които са непотребни за чиниите, могат да бъдат полезни за всичко останало. Просто ги маркирайте по посочения начин, така че да не ги объркате с тези, които са годни за употреба. По този начин няма да подведете и останалите членове на семейството си. Също така, винаги ще имате гъбичка за „мръсната“ работа у дома и няма да се налага да купувате отделно за това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com