Периодите, през които преминава възстановяването на връзката след изневяра

3601
Периодите, през които преминава възстановяването на връзката след изневяра
Снимка: Istock/Guliver

Изневярата не може дълго да остане скрита. Силната болка и разочарованието разбиват сърцето. Почти невъзможно е възстановяването на връзката след констатирана изневяра. Особено като се прибавят и всички изплували нерешени проблеми.

В редки случаи изневярата може да  изиграе заздравяваща роля за връзката, но при положение, че двамата  успеят да преминат през три важни стъпки.

Ако прави някои от тези неща - той си има друга!

Изграждането на здрава връзка, в която има двама лоялни партньори, не е хап за всеки. Не всички са пригодни за подобно нещо. Някога, пр...

1. Фаза на изкупление

Този момент е показателен какъв шанс има връзката да продължи или това ще е края. Изневерилият партньор ще се наложи да демонстрира с поведението си, че работи усилено да си върне доверието. Нужно е да личи съпричастността му към болката на другия и да е наясно как да се предпази от подобни гафове в бъдеще. Има вариант партньорът да не получи шанс за реабилитация Времето само може да каже..

Ако му се даде шанс, трябва да започне да изразява желанията и нуждите си. Ще бъде подлаган на критики и съмнения докато не си върне доверието. Може да се потърси и специализирана помощ за двойката.

2. Фаза на настройка

Как да си върнеш доверието след изневяра

В подобна ситуация е по-добре да се изправите лице в лице със своя партньор. Неминуемо, след предателство в една връзка и по-конкретно...

Това е втората фаза за възстановяване на връзката. Тук трябва да е пределно ясно дали и двамата ще могат да носят отговорностите си при продължаването на тази връзка. Често  лошата комуникация, премълчаните чувства и желания, липсата на всякакво усилие и приемането за даденост на другия съсипват всичко, което е останало.

3. Фаза на привързаност

Последната фаза показва стремежът и на двамата да запазят тази връзка. След като се преминали успешно през първите две фази, те са по-уверени и привързани и могат да пристъпят към  преоценка на своите житейски цели. Бурята е преминала.  Партньорите, които могат да съхранят връзката си след изневяра, демонстрират голяма промяна в езика.

Думите „ти“ и „аз“ вече са заменени с „ние“, „наше“. Те  преоценяват житейските си цели и ежедневни ритуали. Те вече изглеждат като чисто нова двойка, защото и двамата са намерили грешките си и се стремят да не ги допускат, след като са си дали втори шанс. Те се разделят за работа различно, по-топло е взаимодействието вечер, когато се приберат. Проявяват огромни усилията за възстановяване на връзката. Те добре знаят какви да са взаимоотношенията им в бъдеще. Комуникацията помежду е много по-добра, успяват да си говорят открито. Интимна им и сексуална близост е много по-добра от преди.

Най-големите лъжи, с които мъжете прикриват изневярата си

Признаците, които издават изневярата на мъжа, са наистина много. Разбира се, ако споделите съмненията си с него, не очаквайте нищо друг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com