Пет начина как да откажем захарта по-лесно

2222
Пет начина как да откажем захарта по-лесно

Искате да спрете сладкото, но не знаете от къде да започнете? Не се тревожете - този материал е точно за вас. Ето пет начина за това как да откажем захарта по-лесно: 

Обикновено това отнема около 7 дни. Вероятно консумирате много повече захар, отколкото си мислите. Но можете да направите цялостен детокс на захар по-бързо и по-лесно, отколкото си мислите.

1. Премахнете цялата захар и брашно от къщата си - и диетата си.

Как реагира тялото ни, когато му забраним ЗАХАР

Навярно знаете, че 75% от продуктите, предлагани в хранителните вериги, са с високо съдържание на захар. Приемайки ги, ние несъзнателно...

Най-лесният начин да направите това, без да прекарвате часове в четене на етикети, е да премахнете всичко, което е опаковано, консервирано, замразено (с малки изключения, като замразени органични плодове) или предварително приготвено. Дори картофеният чипс съдържа захар. Има толкова много имена за много често срещани форми на захар, че може да ви отнеме завинаги да ги премахнете, като четете етикети, така че просто се ангажирайте да ядете пресни, пълноценни храни и нищо друго. Това означава месо, яйца, птици, морски дарове, зеленчуци, плодове, ядки и семена.

2. Пийте неподсладена вода, напитки от пресни зеленчуци и неподсладен билков чай ​​или кафе без кофеин.

Захарта в течна форма е дори по-лоша за вас, защото тя отива почти веднага в кръвта ви. По-лошото е, че сладка напитка като сода не ви зарежда и енергията трае кратко време, така че пиете друга много скоро след това. Дори и да не пиете сода, напитките ви може да са заредени със захар. Един от проблемите е, че изпращането на толкова много захар, летящо в кръвта ви едновременно, всъщност инхибира собствения механизъм за съхранение на мазнини в черния дроб, което води до допълнително съхранение на мазнини в корема. Не само това, но почти цялата захар е 50% глюкоза (която повишава кръвната Ви захар) и 50% фруктоза. Последното е също толкова проблематично и често се пренебрегва. Фруктозата (особено в скрита или течна форма) е лоша новина, защото първо трябва да се метаболизира, преди тялото да може да я използва като глюкоза. Тъй като обаче това е "зависим от скоростта" процес, твърде много фруктоза наведнъж кара черния дроб да изплюва триглицеридите в кръвта ви. Много от тези също са хванати в черния дроб, което с течение на времето може да доведе до проблеми като „мастна чернодробна болест“.

3. Яжте високо протеиново хранене първо нещо сутрин.

Постели сте цяла нощ; това означава, че нивата на въглехидрати са ниски и нивата на инсулин са високи. Това е основната причина, поради която много хора сутрин посягат към нещо първо сладко. Борете се с това, като си набавяте много протеини. Той не само ще ви засити, без да повишава кръвната захар, но и ще обучи тялото ви да използва протеините като енергия. Вие също така искате да сте сигурни, че получавате малко здравословни мазнини в тялото си възможно най-рано. Опитайте протеинов шейк или вземете малко яйца и шепа орехи.

Захарта - колко може да се позволим без вреда за здравето

Не повече от 1-2 пъти седмично може да се консумират сладки изкушения. Същото важи и за децата, които не бива да се насърчават за това,...

4. Уверете се, че консумирате много здравословни въглехидрати.

Да, все още можете да ядете въглехидрати. Не всички въглехидрати са лоши. Нуждаем се от въглехидрати, за да функционираме добре и дори да оцелеем, но трябва да ядете правилните въглехидрати. Това означава зеленчуци без нишесте и ниско съдържание на захар - с други думи, без бели картофи или царевица и пропуснете цвеклото, зимните тикви и сладките картофи само за този период на детоксикация. Когато искате нещо сладко, помогнете си с пресни плодове и плодове с по-ниско съдържание на захар като ябълки, круши и сливи. Между другото, през тези десет дни изобщо не трябва да ограничавате консумацията на продукти. Яжте, докато очите ви изскочат, ако трябва. Кризата ще ви задоволи през първите няколко дни на апетита и вероятно ще отслабнете и с няколко килограма.

5. Яжте здравословни мазнини.

Мазнините не са виновни за затлъстяването - захарта и брашното са. Мазнините всъщност помагат да се поддържат нивата на кръвната захар, поддържат ви чувство на удовлетворение и дори се използват за транспортиране на витамини и минерали в тялото ви. Трябва да имате както протеини, така и мазнини при всяко хранене. Най-добрите мазнини са ядките и семената, ядковите масла (с изключение на фъстъчено масло), зехтин, кокосово масло, палмово масло, авокадо и мазнините Омега-3 от отглеждани на пасища меса и яйца, както и морски дарове, уловени от дивата природа.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това
Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Листата от маруля са перфектна добавка към много ястия, салати и сандвичи. Единственият недостатък е, че салатата може да загуби своята свежест...