По-лесно запомняме грозните физиономии

16607
По-лесно запомняме грозните физиономии
Снимка: Thinkstock

Германски психолози стигнаха до извода, че привлекателните лица са по-трудно запомнящи се от грозните, освен ако не са особено отличителни.

"Досега си мислехме, че много по-лесно се запомня красив човек, отколкото грозен. Така е прието да се смята. Ние обаче установихме, че непривлекателните физиономии остават в съзнанието ни доста по-дълго", коментира д-р Холгър Уайс, който провел изследването.

5000 лева очакват новата „Мис секси дупе Бургас“

Седем красавици ще се борят за приза „Мис секси дупе Бургас“. Престижната надпревара ще се състои на 31 януари в лъскавия ...

Емоциите, които привлекателният външен вид предизвиква у събеседника, пречат на човека да запази в главата си спомена за чертите на лицето и конкретните отличителни белези. Снимките на неатрактивни и дори грозни хора са много по-запомнящи се от тези, при вида, на които оставаме моментно впечатлени от красотата.

За целите на изследването на доброволци били показани снимки на красиви и респективно грозни физиономии в рамките на няколко секунди. Учените от университета Йена в Герамания твърдят, че ако изключим набиващата се на очи красота като тази на Анджелина Джоли лицата, които хората без проблем запомнят, са тези на неатрактивните личности.

Източник: БГНЕС

 

Колкото по-красиви, толкова по-желани за работа сме

Скорошен експеримент на американския университет Уисконсин показва, че външната красота определено хваща окото на работодателя. "Добре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com