Почиствай редовно душа – ето защо!

7270
Почиствай редовно душа – ето защо!
Снимка: iStock/Guliver

Точно както плочките в банята, душ главите също заслужават достатъчно внимание. Това предотвратява запушването на различните дюзи. В зависимост от това къде живеете, количеството варовик във водата е различно. Това изисква редовна поддръжка, така че душът да запази финото си пръскане и да останете спокойни по време на къпането си.

С малко внимание към поддръжката и почистването можете да продължите да се наслаждавате на кристално чистата вода.

Ще бъдете шокирани от промяната в тялото си, ако всеки ден взимате студен душ!

Наясно сме, че и със застудяването на времето през последните дни, мисълта за студения душ освен да ви накара да настръхнете не предизв...

Съвет: Почиствайте главата на душа колкото е възможно по-често, за да предотвратите отлагания от варовик. Разумно е да почиствате и подсушавате добре както кранчето, така и душа след всяка употреба. Това предотвратява натрупването на отлагания, което прави почистването много по-лесно след това. Освен това ви предпазва от нуждата за употреба на агресивни почистващи препарати. По този начин подходът е още по-добър за околната среда.

ЗАПАЗЕТЕ БЛЯСКА

Душ главите от хром или неръждаема стомана имат красив блясък, който постепенно намалява с течение на времето. Това е резултат от варовик, който е често срещан в наши дни. За щастие можете да направите нещо по въпроса, като редовно почиствате главата на душа.

Това важи за всички видове душове. Можете да им се наслаждавате възможно най-дълго, като редовно ги почиствате и премахвате котления камък. Наслаждавайте се на красив блясък и благодарение на водата, която изтича през всички дюзи, се чувствайте луксозно, въпреки че сте в собствената си баня. Почиствайки главата на душа с подходящия препарат и подходящото почистващо оборудване, имате възможно най-малко проблеми.

Оказа се, че цял живот се къпем неправилно

Ежедневното взимане на душ е една от най-често срещаните ежедневни практики. От съществено значение е да се грижим за хигиената на тяло...

ЧИСТА ДУШ ГЛАВА: ПО-ДЪЛГА УПОТРЕБА

По-приятно е да се къпете под чиста душ глава. Гарантира достатъчно вода от всички дюзи и предотвратява появата на варовик. Все пак това не е всичко, защото допринася и за по-дълъг живот на съоръжението.

Варовикът може да запуши някои от дупките за пръскане, точно както може да причини дразнещи отлагания по плочите. Вътре в душовата глава това означава, че през другите отвори трябва да преминава повече вода. Те не са предназначени за това, което може да причини повече щети. По този начин животът на душа като цяло намалява бързо.

Важно е да почиствате и подсушавате душа и душ главата след всяка употреба. Изплакнете ги или ги избършете с мека кърпа. И ги изсушете добре, за да предотвратите изсъхването на варовик във или върху него. По този начин варовикът има много по-малък шанс да атакува материалите и прави почистването на душа много по-лесно. Можете да се насладите на приятните моменти под душа възможно най-дълго, дори ако живеете в район с много варовик във водата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com