Почистване на дома и душата: 5 прости техники

6755
Почистване на дома и душата: 5 прости техники
Снимка: iStock/Guliver

Редът и чистотата в къщата е ключът към успеха и доброто настроение. Експертите споделиха за няколко полезни принципа и правила за правилно почистване и подреждане.

Ако живеете в къща с отрицателна енергия, чакрите бързо ще се затворят отново и биополето отново ще отслабне. Ето защо е много по-важно първо да почистим пространството, в което живеем.

Растенията, които ще внесат положителна енергия в дома ви

Ако имате тези растения в дома си, тъй като всичко в живота ще бъде магически коригирано. Ето един актуален рейтинг на стайни растения,...

Измийте подовете със сол

От древни времена солта се е смятала за много мощно вещество, което противодейства на тъмните сили и негативизма. Има го във всеки дом, така че можете да направите почистване със сол веднага.

За да направите това, просто трябва да добавите щипка сол в кофа или купа с вода. След това трябва да разбъркате водата и да кажете: „Прогони нещастието, прогони бедите. Помогни ми да преодолея проблемите и лошия период." След това започнете да миете от ъгъла, най-отдалечен от входа на къщата. След първото такова почистване ще усетите как се е променила енергията на къщата. Това е красив и прост мини-ритуал за прочистване на дома и душата ви.

Почистването на дома ви не трябва да бъде буквално почистване. Можете да запалите тамян или да използвате лампи с тамян. Можете да изберете всеки метод, по ваша преценка.

Цитрусовите аромати се използват най-добре за почистване на къщата. Лимон, грейпфрут, портокал, мандарина - всичко това прогонва застоялата тежка енергия, заменяйки я със светлина и креативност. Заедно с къщата, в процеса на вдишване на такава миризма, енергията на всеки човек, който живее в нея, се пречиства. Цитрусовите аромати са най-силни, но ароматите на мента, градински чай, бор и смърч също могат да бъдат полезни.

10 неща, които показват, че има нещо нередно в дома ви

Във всеки човек кипи определена енергия, да не кажем даже цял „букет“ от енергии. Нашият дом обаче има и специална енергия....

Почистване на въздуха

Оставете всички врати и прозорци широко отворени поне веднъж седмично, в идеалния случай всеки ден. Най-добре е да правите това сутрин и преди лягане. Това е ритуал, а не просто физическа необходимост. Свежият въздух почиства къщата от натрупания въглероден диоксид. В такава стая става по-лесно да работите, да мислите и просто да ви е по-комфортно.

Преди пълно проветряване си струва да направите поне леко почистване. Отворете всички прозорци и врати за поне 5 минути. След първия път ще усетите как къщата е изпълнена с чистота, позитив и с това ви става по-лесно да живеете.

Можете да поръсите със светена вода всеки ъгъл и врата. Това ще изгони всичко лошо от къщата и ще привлече повече добро. Ако се чувствате уморени, лошо спите или сънувате кошмари, този метод за прочистване ще бъде много ефективен.

Правете почистване по Фън Шуй по-често , защото това е идеалният начин за изгонване на негативна енергия. Отървете се от стари боклуци, ненужни предмети. Заедно с боклука ще изчезнат съмненията, страховете, негативизмът и душата ще се очисти от всичко излишно. В чиста къща ще имате чист ум и много късмет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com