Подсили имунитета си с чай от маслинови листа

2638
Подсили имунитета си с чай от маслинови листа
Снимка: iStock/Guliver

Имунитетът трябва да се подсилва целогодишно, не само през зимния сезон, когато вирусите върлуват. Обикновено хората се чудят какви лекарства и добавки да приемат, но истината е, че народните средства са най-ефективни за целта. И по-точно, имаме предвид чая от маслинови листа, който ще се погрижи за подсилването на вашата имунна система. Има и други полезни напитки, които могат да допринесат за доброто ви здраве, но този позабравен чай от маслинови листа ще ви впечатли с полезността, която оказва върху цялостното здраве.

Маслиновите клонки и листа са познати като лек още от древността. Смятат се за библейско лекарство, към което обаче малцина прибягват днес. Маслините не са само вкусна храна, а и лечебно средство, което може много да помогне за укрепването на здравето. Хранителните вещества и полезни елементи, съдържащите се в маслините, могат да помогнат срещу настинка и грип, херпес, менингит, хепатит В, пневмония, гонорея, туберкулоза и други болести. Най-ефикасното вещество, на което дължат тези си свойства, е олеуропеинът.

Напитката, която гастроентеролозите пият всеки ден

Въпреки че консумацията на вода се счита за един от най-добрите начини за предотвратяване на дехидратация и поддържане на цялостното зд...

Маслиновите листа се ползва от хора, претърпели операция, за предотвратяване риска от възникване на възпаления и инфекции, защото маслините има антибактериални и противовъзпалителни свойства. Славят се и с противогъбичното си свойство, което предотвратява образуването на гъбични инфекции. Невероятно полезни и ефективни в борбата с куп болежки и сериозни заболявания.

Чаят от маслинови листа може да помогне и в борбата с хроничната умора, маларията, язва, дифтерия, инфекции на пикочните пътища, атеросклероза, ботулизъм, както и по-рано споменатите заболявания. Той подсилва имунната система и снабдява тялото с енергия. Може да се приема след химиотерапия, както и при силен стрес, защото успокоява нервната система. Ето защо може да се приема и от хора, преживели стресова ситуация или страдащи от тревожност.

За да си приготвите чай от маслинови листа, ще ви бъдат необходими 20 сушени листа и около 200-300 мл гореща вода, в която да ги запарите. Варете чая около 10 минути. След като бъде готово, прецедете го, изваждайки листата. След 15 минути, когато чаят е изстинал, може да го изпиете. Ако желаете, може да подсладите чая си с мед или да добавите лимон за още по-голяма ефективност.

Чаят от маслинови листа е много ефективен и полезно не само за укрепване на имунитета, а и за подпомагане на цялостното здравословно състояние на организма. За да усетите полезните му свойства, трябва да го приемате всеки ден без прекъсване в продължение на няколко седмици. Това ще успеете да се насладите на полезните му свойства и почувствате разликата от консумацията му.

Няколко вида чай, които са опасни за здравето и по-добре да не го консумирате

Пиенето на твърде много студен чай може да е изненадващо тежко за бъбреците ви, твърди нов научен доклад. След като проведоха бъбречна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com