Полезни съвети и трикове как да запазите перфектната визия на велурените си ботуши

1620
Полезни съвети и трикове как да запазите перфектната визия на велурените си ботуши
Снимка: iStock

Велурените зимни ботуши, любими на мнозина, са най-засегнати от реагентите през зимата. Ето защо всички ботуши и обувки за зимата е добре да са изработени от по-малко "деликатни" материали, а велурът да остане за по-топлите месеци. Все пак, ако изборът все пак падна върху чифт велурени ботуши,е нужно да се съобразите с няколко елементарни правила, свърани с грижата за тях.

1. Обувките от всякакви материали имат нужда да бъдат защитени от влага и реагенти през зимата. Обработката със специални средства ще ви позволи поне частично да защитите велурените обувки, дори и да не ги предпазва напълно от намокряне и образуване на солени петна.

Дамски ботуши – как да избереш най-добрите за теб

Зимата, вали сняг, студено и хлъзгаво е, но всяка уважаща себе си дама трябва и иска да изглежда добре. Не само това, трябва и краката ...

2. Никога не сушете велурени обувки върху или близо до радиатора. Нужно е да изсъхнат по естествен начин, без значение дали ще е на открито или на стайна температура в помещение. Опитът да изсушите обувката „бързо“ може да доведе до пукнатини и деформация.

3. Не трябва да носите един и същи чифт обувки, особено велур, всеки ден. Може да си подсигурите поне един чифт за подмяна, например, ако вашите велурени ботуши или боти се намокрят, тъй като те могат по естествен начин да изсъхнат за няколко дни.

4. Реактивите трябва незабавно да се отстранят от ботушите. Колкото повече се бавите с това, толкова по-сложно ще стане пълното им премахване. Освен това, реагентите са способни да разядат обувките, ако се оставят върху тях. За да почистите велур, използвайте четка с гумена влакна, твърдят експерти. Велурените ботуши трябва да се почистват само след като са изсъхнали.

5. Ако дори и след почистване им, този вид ботуши останат мръсни, се налага да бъдат подложени на химическо чистене. Можете също да опитате да използвате шампоан с пяна или течен препарат за отстраняване на петна у дома.

5 начина как да поддържаме диван от естествена кожа

Ако имате диван от естествена кожа или пък планирате да си вземете като цяло мебели от кожа, то е хубаво да знаете как да ги поддържате...

Друг начин за чистене на велурени ботуши от реагенти е с разтвор на амоняк. Той е подходящ за почистване на ботуши от велур и набук. Трябва да смесите амоняк с вода в съотношение едно към едно и внимателно да почистите оцветените зони на обувката.

Или можете просто да използвате специална пяна за почистване на ботушите си, като следвате инструкциите на опаковката. Така ще имате прекрасни вевлурени ботуши винаги, коагато ви се прииска да ги обуете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com