Полезно ли е бадемовото брашно?

4181
Полезно ли е бадемовото брашно?
Снимка: jennyleenaguirre / Pixabay

Бадемовото брашно е хранителен продукт, получен чрез качествено смилане на бадеми. Бадемовото брашно се нарича още бадемов прах. То  се използва основно за приготвянето на различни сладкиши и десерти. Бадемовият прах запазва всички витамини и минерали, намиращи се в бадемите. Той е много калоричен и питателен, така че продуктите, направени на негова основа, няма да бъдат диетични.

Ако искате да заместите бялото брашно с нещо полезно, бадемите са добра алтернатива. Брашното от бадеми чудесно може да замести рафинираното пшенично брашно, защото няма съдържание на глутенови вещества и има много малко въглехидрати. Според Централната информационна агенция основната разлика между бадемовото брашно и белия прах е, че не предизвиква завишаване на нивата на захарта в кръвта. Но също така е изненадващо питателна.

Бадемите имат НЕВЕРОЯТЕН ефект върху кожата

Въпреки че е неизбежно, излагането на слънце може да доведе до сериозни увреждания на кожата, преждевременно стареене и изгаряния. Това...

Ползите от брашното от бадеми

Този тип брашно запазва всички полезни качества на бадемите. Бадемовият прах е полезен преди всичко, защото има богато съдържание на витамин Е, който е антиоксидант, пречиства организма от токсични вещества и удължава живота на клетките и тялото, намалява риска от развитие на различни заболявания.

Освен това брашното от бадеми  е полезно за стабилизиране на нервната система и облекчава стресото състояние, което се улеснява от съдържащия се в него витамин В. Минералите в бадемовото брашно нормализират работата на сърцето, бъбреците и черния дроб. Благодарение на голямото количество полезни витамини и макро- и микроелементи, бадемовият прах подобрява човешкия имунитет, като го предпазва от вируси и бактерии.

Вредите от брашното от бадеми

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако ядете бадеми всеки ден

Бадемите са чудесни ядки, много вкусни и полезни за здравето. Богат източник са на ненаситени мазнини, витамини, фирми и минерали. Техн...

Бадемовият прах може да навреди на човешкото тяло само ако се консумира прекомерно, тъй като бадемите се усвояват в тялото дълго време, в големи количества те могат да причинят застой на процеси в стомашно-чревния тракт. За по-добро усвояване и усвояване на бадемовото брашно е препоръчително да бъде използвано с мед и захар. Брашното от бадеми може да действа противопоказано при хора със сърдечни заболявания поради високото съдържание на етерични масла. Освен това бадемовият прах е с много калории и може да доведе до затлъстяване, ако с него се прекалява.

Как да заменим бадемовото брашно?

Не е лесно да бъде намерен бадемов прах по магазините. Ако не сте успели да закупите бадемово брашно, можете да опитате да си приготвите у дома.

Брашното от бадеми в рецептите за десерти не може да се замени с нищо, тъй като именно то е в основата на сладкарството. Ако замените бадемовия прах с обикновено брашно и следвате рецептата, в крайна сметка ще получите ястие, което по вкус въобще няма да отговаря на оригинала.

Защо бадемите са по-полезни след накисване

Бадемите са едни от най-предпочитаните ядки не само заради това, че вкусни, но и са много полезни. Наскоро стана ясно, че когато са нак...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква е основната разлика между белка и златка?

Каква е основната разлика между винена и гроздова ракия?

От коя фолклорна област идва правото хоро?

Защо жените получават синини по краката без причина?

Опасни растения за котките, които се намират във всяка цветна леха

5 начина, по които социалните мрежи убиват любовния ви живот

Кои са късните пролетни цветя?

Зодии, които ще се издигнат като феникс от пепелта до 25 април

Искате промяна в живота си? 4 древни японки правила за щастие

7 забранени неща в гардероба, които ще ви натоварят с 50 кг повече

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com