Повечето бебешки кисели млека са вредни за организма

1640
Повечето бебешки кисели млека са вредни за организма
Снимка: iStock/Guliver

Групата Action for Sugar заяви, че около 95 процента от киселото мляко, предназначено за деца и бебета, съдържат нездравословни нива на захар и са вредни за организма, пише Daily Mail.

Експертите призовават за пълна забрана на подвеждащите продукти. За проучването експертите са анализирали данни от 100 -те най -популярни бебешки кисели млека в страната за възраст от четири до шест години. Много от дизайните привличат вниманието на потребителя с атрактивната опаковка на продукта, като децата посягат към цветни опаковки с познати анимационни герои. В същото време, към такива продукти обикновено се добавят всякакви сиропи и плодови концентрати.

Оказва се, че навикът да се пият сладки кисели млека може да се превърне в нездравословен глад за захар. Такива деца могат да станат зависими от киселото мляко точно заради захарта. Яденето на много сладкиши е опасно: може да доведе до диабет, други сериозни проблеми, а понякога и до смърт.

В най -лошата от пробите учените се установили 20,6 грама захар в 100 грама продукт. Само пет процента от киселото мляко се съдържат здравословни нива на захар - по-малко от пет грама на всеки 100 грама.

Етикетите от кисело мляко често съдържат данни за калций, витамин D и протеини. Това създава „изкривен здравен ореол“, което предполага, че храните са напълно полезни и съдържат само захари от естествени източници, като лактоза от мляко, се казва в изявление на благотворителната организация.

По -рано диетологът Моргин Клер отговори, че киселото мляко ви помага да отслабнете, тъй като съдържа полезни бактерии. От своя страна, те помагат за контролиране на теглото и подобряват работата на червата. Тя добави също, че киселото мляко е добра закуска за хора на диета. Псвен това, то може да даде на човек нужното количество калции, затова се препоръчва хората в напреднала възраст да консумират кисело мляко ежедневно. Разбира се, тук не става въпрос изобщо за подсладено или т. нар. плодово клисело мляко.

Най-добрият избор е да се консумира домашно приготвено кисело млеко от животни, за които се полагат отлични грижи както за здравето, така и за хигиената им и не се третират непрекъснато с някакви медикаменти. Такова кисело мляко е много по-полезно дори и за бебетата от тези, които се продават в магазина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com