Предимства и недостатъци на пиенето на бира

2615
Предимства и недостатъци на пиенето на бира
Снимка: Getty Images/Guliver

Голяма част от хората в България обичат бирата. И ние ги разбираме напълно! Особено обичаме в топлите летни дни да стоим край басейн с бира до нас (честно казано, докато правим тази статия правим именно това). Ще разгледаме както добрите, така и лошите страни на пиенето на бира. Моля, не ни мразете - тя е наша любима напитка, но не можем да отречем, че има някои неща, които не са приятни и са свързани именно с пиенето на бира или са следствие от нея. 

Предимство №1: Бирата е идеална за всеки сезон

Феновете на бирата знаят класическата комбинация - светла бира за лятото и тъмна бира за зимните месеци. Истината е, че това е страхотна комбинация, която може да ви улесни много при избора на напитка и марка. Няма нужда да правите сложни сметки какво да пиете - поръчвате си една бира и забравяте тревогите. 

Защо не трябва да пием бира в жегата?

Много хора са на мнението, че студената бира утолява жаждата в горещо време. Експертите развенчаха този често срещан мит. Но наистина ...

Недостатък №1: Робувате на мехура си 

Не е приятно да го кажем, но пиенето на бира е свързано с постоянно и често ходене до тоалетната. Доста е неприятно когато гледате мач в заведение и на полувремето почти всички се насочват към тоалетната. Все пак бирените фенове са наясно с този проблем и въпреки него продължават да пият бира. 

Предимство №2: Разнообразие от избор

Ако някой ви каже, че бирите са еднотипни, трябва да знаете, че ви говори пълни глупости. Видовете и стиловете бира са по-разнообразни дори от видовете и разновидностите на виното! Може да пиете лагер, вайс, IPA и редица други видове бира. Дори няма нужда да започваме под-видовете. Ако храните симпатия към дадена страна, то може да пиете бира именно от нея. Някои от най-признатите и обичани от нас бири са чешките, белгийските и немските. 

Недостатък №2: Бирата надува 

3 мезета за бира, които всички мъже обожават! Приготвят се за МИНУТИ!

Феновете на бирата обичат да комбинират питието с подходящо мезе. Колкото по-бързо се приготвя то, толкова по-доволни са мъжете у дома....

Ако пиете много бира, то неизменно имате бирено коремче. Ако нямате - минете през офиса да ни споделите тайната си! Факт е, че ако пиете много бира ще се чувствате подути постоянно. Не е приятно усещане, но пък сякаш може да го прежалим заради пиенето на бира. 

Предимство №3: Бирата върви с почти всяко мезе

Няма какво да се лъжем - бирата върви с всяко едно мезе. Дори да сте фенове на определен тип кухня, има добър шанс, че има вид бира, който да ви допадне и да може да се комбинира с любимото ви ястие. Въпрос на проучване. Лесно може да се избяга от класиката на ракията и салатата. Просто трябва малко въображение.

Недостатък №3: Неприятен махмурлук 

Не е много приятно да се напиете с бира. За жалост това е един от най-неприятните махмурлуци, които може да имате. Съветваме да пиете с мярка и да се наслаждавате на бирата, а не да се оливате. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com