Представят на търг марката "Първият човек на Луната"

4639
Представят на търг марката "Първият човек на Луната"

Аукционната къща "Херитидж" (Heritage) обяви, че ще представи на търга си през ноември уникален исторически експонат – платно от 23 пощенски марки с автографа на Нийл Армстронг, първият човек, който е стъпил на Луната, съобщи "Риа Новости".

Пощенската марка "Първият човек на Луната" бе пусната през 1969 г. и на нея бе изобразен историческия момент от 20 юли същата година, когато Армстронг стъпи върху лунната повърхност. Астронавтът прекара там два часа 21 минути.

Нийл Армстронг ще почива на дъното на океана

Нийл Армстронг ще бъде „погребан” на дъното на океана. Това съобщи прессекретарят на семейството на покойния астронавт, пре...

Навремето американски колекционер изпратил платното с марките на домашния адрес на астронавта с молбата да остави автографа си. Скоро той получил отговора, който съдържал подписа на астронавта и квитанцията за изпращането на препоръчаното писмо, подписана от съпругата на Армстронг.

В съобщението си аукционната къща не се посочва очакваната цена на лота, който ще бъде продаден в Далас на специализиран търг, посветен на покорителите на космоса. Номиналната цена на единична бройка на марката "Първият човек на Луната" бе определена от американските пощи в размер на 10 цента.

82-годишният Армстронг почина на 25 август тази година, припомня БГНЕС.

Прахът му ще бъде хвърлен в океана според традицията на американските ВВС. Времето и мястото на церемонията не се съобщават. На 13 септември ще се състои откритата панихида.

САЩ погребват Нийл Армстронг със спуснати наполовина знамена

Американският президент Барак Обама нареди знамената върху обществените сгради да бъдат спуснати наполовина в деня на погребението на Н...

Семейството на астронавта изрази дълбока признателност на всички, които откликнаха на кончината на астронавта, но помолиха да не му се изпращат многобройни цветя и венци, а парите да бъдат пренасочени към фондовете, които бяха финансирани от Нийл Армстронг – местната болница в Цинцинати и в два фонда за стипендии, носещи името на Армстронг, както и в Американския институт за аеронавтика и астронавтика.

Редактор: Мая Боева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com