Привлекателността е знак за успех?

8043
Привлекателността е знак за успех?

Психолози от университета на Сейнт Андрюс в Шотландия са открили връзка между външната привлекателност на човека и възприятието на нивото на неговите знания от околните. Резултатите от изследването са публикувани в сп. Plos One, съобщава The Daily Mail.

Респондентите в допитването трябвало да оценят по снимки знанията на 100 студенти. Получените резултати показали, че респондентите завишавали знанията на хората с по-симпатични черти на лицето.

Какво издава лицето ни

Поне веднъж сте изпитвали силно отблъскване или привличане към непознат, взирайки се само в лицето му. А чувствата Ви съвсем не са били...

Като цяло лицата, които били оценени като по-умни и добросъвестни, както и по-успешни, били признати и за по-привлекателни от участниците в изследването.

Респондентите не успели да прогнозират фактическите постижения на учещите се. Изследователите смятат, че несправедливата оценка на привлекателния човек като по-умен и добросъвестен може да нанесе голяма вреда при постъпване на работа и при изпити, затова съветват да не се разчита на нея.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com