Признаци, че сте в токсична връзка

6797
Признаци, че сте в токсична връзка
Снимка: iStock/Guliver

Никой не попада съзнателно в токсична връзка. Често някои дребни и видимо “нормални” детайли в поведението водят до създаване на токсична динамика и провалят връзката. Може дори да не забелязвате тези детайли, дори напротив, някои от тях дори се приемат като “романтични”. Ако искате стабилна и пълноценна връзка, помислете забелязвате ли подобни знаци:

1. Партньорът не ви позволява да излизате със свои приятели, колеги, роднини, ако не може да бъде с вас. Ако ви е познато, замислете се. Не, това не е признак, че е много привързан към вас и ви обича. В една здравословна връзка личното пространство на всеки е особено важно.

Колко ревниви са зодиите

Овен Ако страстите започнат да кипят във вас, раненото ви сърце не избира времето и начина да покаже своята ревност. Вашето недоверие ...

2. Контролира портфейла ви.
Да, в една връзка всичко е общо, включително и финансите. Но доверието също е важно. Не позволявайте това да се случва, поставете себе си на първо място. Партньорът ви няма право да контролира личните ви финанси. Какво ще се случи, ако един ден се разделите? Всеки вид контрол е някаква форма на насилие.

3. Проверява телефона ви.
Да, вие сте едно цяло и нямате тайни, споделяте с партньора си с кого общувате, с кого си пишете… Но грубото навлизане в личното ви пространство е само началото на контрол, а контролът води до насилие.

4. Избира дрехите ви.
Партньорът ви казва какви дрехи да си купувате, какво да облечете. Да, може това да ви изглежда приятно. Мислите си, ето прави му впечатление как се обличам. Искате да му се харесате и следвате съветите му. Но, не забравяйте, важно е вие как се чувствате, да се харесвате на себе си, да се чувствате комфортно в дрехите, които носите.

5. Ревнува.
Ревността в умерени граници е нещо съвсем нормално. Когато обичате някого, не ви е приятно, ако около него се навъртат други хора, с които се сближава. Ако ревнува от най-добрите си приятели, ако не ви позволява да излизате с колеги, ако ви чака след работа само, за да провери доколко сте се сближили с колегите… Това е извън границите на любовта и може да е опасно.

Ровенето в чуждият телефон от ревност убива любовта

Ревността е един от най-големите проблеми в една връзка, както и основен причинител на конфликти и раздели. Прекалената ревност е индик...

6. Обижда ви често.
Всеки понякога изпуска нервите си и казва неща, за които после съжалява. Ако често ви обижда, използва лични негативни квалификации, не се примирявайте. Не му прощавайте лесно, защото това ще се повтаря и повтаря. Ясно покажете, че няма да позволите подобно поведение.

7. Близките ви сигнализират.
Приятели, роднини, близки, колеги ви намекват, че нещо във връзката ви не е наред. Близките ви правят коментари за поведението на вашия партньор. Може би ги пренебрегвате, защото си казвате, че личният живот си е само ваш и те не знаят нищо за вашата връзка. Често, обаче, някои неща отстрани се виждат по-добре. Да, другите не познават отношенията ви отвътре, но, не пренебрегвайте предупрежденията им. Сигурно има доза истина в тях.

8. Страхувате се да изказвате мнение.
Казвате какво мислите за филм, книга, ситуация, политика… И винаги партньорът ви апострофира, опровергава мнението ви, твърди обратното. Мислите си, явно нямате точна преценка за нещата. Постепенно започвате да се страхувате да изказвате мнение, за да си спестите негативни и дори обидни реакции. Мълчите си, но сте под стрес.

Ако забележите някои от тези признаци, замислете си. Ако изпитвате несигурност, липса на доверие, подозрения, не може спокойно да изразите мнението си, не отлагайте тежкото решение дали тази връзка изобщо си струва.  

Кои са най-токсичните зодиакални знаци сред мъжете?

Има хора, които независимо колко усилено твърдят, че са ваши приятели, също така могат да бъдат и безкрайно манипулативни и вредни. И в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Щипка на прозореца? 7 лайфхака, за които може би не знаете

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно