Признаците на телефона ви, че някой го шпионира

55654
Признаците на телефона ви, че някой го шпионира
Снимка: Jerzy Górecki / Pixabay

Някой следи ли всяко ваше движение? Ето как да го спрете.

Вашият мобилен телефон е основен начин за хакерите да проследяват местоположението ви или да шпионират личната ви информация. Проследяването на местоположението ви чрез GPS на телефона ви може да изглежда безобидно, но хакерите могат да използват тази информация, за да разберат къде живеете, навиците ви за пазаруване, къде ходят децата ви на училище и др. След като разполагат с вашата информация, те могат да я продадат или да я използват, за да откраднат вашата самоличност. Ето защо е толкова важно да сте наясно с тези фини признаци, че телефонът ви се проследява.

Открийте потенциалните КАМЕРИ в хотелската си стая

Телефонът ви става наистина горещ

Ако установите, че телефонът ви е станал необичайно горещ напоследък, това може да е знак, че е бил хакнат. Шпионският софтуер, работещ във фонов режим, може да накара телефона ви да работи по-усилено и впоследствие да отделя повече топлина. Разбира се, може да има и други причини за това прегряване, не бързайте да се паникьосвате!

В САЩ раздават лаптопи на децата в пандемията, за да ги шпионират

Според ново проучване 81% от учителите в Америка казват, че училищата им наблюдават устройствата на учениците. Учениците не винаги са н...

Батерията ви се изтощава бързо

Потърсете внезапни промени във времето, необходимо за изтощаване на батерията на телефона ви. Проследеният телефон непрекъснато ще изпраща данни от телефона към хакера, което кара телефона ви да използва повече енергия и ще изтощи батерията много по-бързо от нормалното.

Месечното ви използване на данни е необяснимо по-високо

Проверявайте телефонната си сметка всеки месец и вижте дали внезапно използвате повече данни от нормалното. Подслушван телефон използва много данни, защото непрекъснато изпраща информация обратно към телефона или компютъра на хакера.

Телефонът ви се рестартира неочаквано

Вижте как телефонът може да сигнализира, че половинката ви изневерява

Ако партньорът ви има странно поведение, закъсненията му след работа са чести, крие се и говори с някого тайно, има голяма вероятност т...

Ако телефонът ви от нищото започне да се рестартира, това може да означава, че телефонът ви се проследява. Зловредният софтуер на телефона ви пречи на нормалното му функциониране, като по същество го кара да се забърква и да се рестартира произволно.

Телефонът ви отнема много време, за да се изключи

Ако изключването на телефона ви отнема повече време от нормалното, това може да е друг признак на шпионски софтуер. Когато телефонът се изключи, той трябва да изпълни всички задачи, които се изпълняват в момента. Това може да включва данни, изпращани от разстояние до хакер, което драстично би удължило времето, необходимо за изключване.

Чувате фонов шум или електронни смущения

Ако чувате фонови шумове, идващи от телефона си, като ехо, статични или щракащи звуци, това може да е знак, че някой слуша вашите обаждания. Това е доста рядко, тъй като повечето по-нов софтуер за проследяване е напълно тих, но все пак е нещо, за което трябва да внимавате.

С този трик ще премахнете драскотините от дисплея на телефона

Ако сложите ключовете и телефона си в един и същи джоб, има голяма вероятност екранът му да се надраска. За съжаление често го правим. ...

Мобилният ви телефон е по-бавен от нормалното

Разочарован от това колко бавен се е превърнал телефонът ви изведнъж? Всеки телефон става по-бавен с течение на времето, но ако срещнете този проблем заедно с други в този списък, това може да е знак, че телефонът ви се проследява.

Зареждайте телефона си ПО-БЪРЗО така:

Какво да направите, ако телефонът ви се проследява

Първото нещо, което трябва да направите, е да рестартирате телефона си. Колкото и просто да изглежда това, приложенията за проследяване и шпионски софтуер разчитат на това, че телефонът е включен за дълги периоди от време. Простото рестартиране на телефона ви означава, че много от тях вече няма да могат да ви проследяват. След това стартирайте сканиране с надеждно приложение за премахване на шпионски софтуер и изключете споделянето на местоположение, когато не го използвате, за да сте сигурни, че няма да споделяте местоположението си с трета страна неволно. И накрая, актуализирайте телефона си, ако не е бил актуализиран наскоро, за да сте сигурни, че има най-новите корекции за сигурност, и изтрийте всички приложения, които не разпознавате.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com