Първо участие на България в EuroPlay – Евровизията за компютърни игри

1751
Първо участие на България в EuroPlay – Евровизията за компютърни игри
Снимка: Moo Lander

Пловдивското независимо геймстудио – The Sixth Hammer, представлява България в първото по рода си издание на престижния европейски формат за компютърни игри EuroPlay. Тяхната игра – Moo Lander, ще се състезава с 14 други участници от 14 европейски държави за първото място.

Геймърската Евровизия

 

2020 година ще се запомни с много неща, едно от които е първото издание на EuroPlay така наречената Евровизия за игри. 15 държави от европа излъчват по едно геймстудио, което да ги представлява със своя собствена игра. Самата игра трябва да е независима и да е близо до завършване и пускане на пазара.

С гордост можем да заявим, че и България ще има свой представител! Това е студиото The Sixth Hammer, ситуирано в Пловдив и съставляващо се от творци от цял свят – от Канада и САЩ до Азия.

Екипът на Moo Lander работи по играта активно вече трета година, като заявката е съвсем ясна - да пробият в гейминг индустрията с гръм и трясък. Състезанието EuroPlay ще помогне много – ще се даде гласност на играта и държавата ни в контекста на световната гейминг индустрия като цяло. Финалният вот ще се състои на 28-ми август (петък, след 20:00 българско време) и ще е изцяло online – можете да се запишете безплатно и да следите какво се случва – тук. Гласуването е публично и достъпно за всички, така че подкрепете нашите момчета в същия този сайт.

 

Официалните канали, на които събитието ще се стриймва наживо са Twitch, Twitter, YouTube и Facebook.

 

Самата Moo Lander представлява 2D платформър с уникален бленд от решаване на пъзели, битки с древни крави от зората на сътворението и комбинативно преминаване през красиви нива посредством управлението на летяща чиния.

A ето тук можете да видите и клипчето, с което екипът представя себе си и играта пред света - https://youtu.be/iMOqABN08Ks

 

Космическото мляко е спасението

 

Играчът влиза в ролята на последния герой на Lander-ите, които са на прага на цивилизационен колапс и се нуждаят от космическото мляко – най-ефективният ресурс във вселената. А както знаем – който има крава, пие мляко, тоест вие трябва да си го набавите посредством залавянето и телепортирането на кравите към вашите нуждаещи се сънародници.

Геймплейът предлага елементи като използване на специални умения на лятащата ви чиния, ъпгрейдването им до по-ефективни и модифицирани версии, бос битки на края на всяко ниво, решаване на логически пъзели, включително и такива, свързани с околната среда. Да не забравяме и възможността за игра в мултиплейър, където ще можете да поемете контрол над самите крави.

Moo Lander вече има активно демо в дигиталната платформа Steam, (можете да го изтеглите напълно безплатно) докато чакаме да излезне пълната версия за PC, XboX One и PlayStation някъде към края на 2020 година.

 

Moo Lander можете да намерите в:

1.Instagram - https://www.instagram.com/moo.lander/

2.Facebook - https://www.facebook.com/moolander/

3.Twitter - https://twitter.com/MooLanderGame

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В коя държава е най-голямо пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com