Речта на кума е ключ към щастливия брак

17514
Речта на кума е ключ към щастливия брак

Речта, която кумът произнася на сватбената церемония, е важна предпоставка за щастливия семеен живот на младоженците, обясняват психолози, цитирани от БГНЕС.

Наближава лятото – сезонът на сватбите, когато стотици двойки избират да узаконят връзката си. Въпреки хилядите задължения на младоженците в организирането на церемонията, отговорността за доброто настроение пада върху плещите на кумовете. По обичай те трябва да имат предварително подготвена реч, която да не е скучна и в същото време да буди възхищение у гостите.

Повечето кумове се притесняват, в резултат на което речта не е искрена. Понякога се случва съдържанието да е неподходящо и някои от гостите да се обидят.

Затова има основни правила, които да следвате, за да постигнете успех. Най-важното е – бъдете естествени и конкретни, недейте да разтягате локуми, така че всички да забравят за какво говорите. Препоръчително е да кажете добри неща за младоженците и да изтъкнете предимно положителните им качества. Можете да използвате анекдоти и да разказвате забавни истории, които сте преживели заедно.

Рецесията върна брака на мода

След 40-годишен спад, броят на сватбите във Великобритания се е увеличил с 3,7% за една година, сочи официалната статистика, предаде БГ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com