С тези природни билки и храни имунитетът ви ще е ЖЕЛЕЗЕН

2488
С тези природни билки и храни имунитетът ви ще е ЖЕЛЕЗЕН
Снимка: https://pixabay.com

Пролетта също е период, в който върлуват грипове и настинки, както и познатата на всички ни пролетна умора. Именно за това е важно да поддържаме имунитета си силен, като го направим по-устойчив на гореизброените състояния. И съществуват най-различни натурални и природни средства, които могат да ни спомогнат с тази задача. Те са били главните помощници на бабите и дядовците ни за справянето с най-различни боелсти. Доказали са своите ефекти и имат много полезни вещества. Ето ги и тях:

Ехинацея

Ехинацеята е сред най-препоръчваните продукти, които да се ползват при вирусни инфекции. Има силни антивирусни и антимикробни свойства, като нейния ефект за повишаване на имунитета е доказан, а в комбинация с витамин С облекчава заболяванията с хрема над 80%.

Чесън

Така любимият на всички баби и дядовци чесън всъщност има защо да е такъв. Той се използва за всеки един проблем, освен в кулинарията, разбира се. Известен е не само като чудесна подправка, но и има силно изразени противовъзпалителни свойства. При намачкването му се отделят алицин и производни вещества, които съдържат сяра. Чесънът е с доказан ефект срещу заболявания на дихателните пътища, като в същото време укрепва имунните клетки. Свойството му е да разгражда секретите и да спомага за тяхното изхвърляне от организма. Най-добри ефекти има в комбинация с ехинацея.

Мента

Ментата е вкусна, използва се в различни смучещи се хапчета, сиропи, чайове и т.н. Има силни противовъзпалителни свойства, бори се със запушения нос и лекува възпалено гърло. 

Тези храни укрепват имунитета през пролетта

След дългата и изтощителна зима тялото ни изпитва недостиг на важни витамини, минерали и хранителни вещества. Често това става причинат...

Зелен чай

Зеленият чай е сред най-силните антиоксиданти и е чудесен за детокс на организма. Укрепва имунната ни система, като така понижава риска от настинки и вируси.

Евкалипт

Евкалиптът също се слави с противовъзпалителното и антисептичното си действие, което го прави идеален за борбата и превенцията от вируси и грипове. Използван е в Австралия още от аборигените.

Мащерка

Как да стабилизираме имунната си система в сезона на настинките?

Капризите на времето са целогодишни и се изразяват в бързи и значителни промени в приземната температура. Тези аномалии зачестяват по в...

Освен като подправка, мащерката е и чудесна билка. Бори се бързо и ефикасно със сухата кашлица, възпаления и инфекции на бронхите и е добър антисептик. Има отхрачващо свойство.

Копър

Още един продукт, отличен и като подправка, и като билка. Укрепва нашия имунитет, бори се с храчките и има изразени антибактериални свойства.

Джинджифил

И разбира се, няма как да не споменем така уважавания джинджифил. Неговите свойства са доказани и наистина отлични. Смятан е за натурален антибиотик. Съдържа високи нива витамини А, С, В, както и цинк, калий, ход. Има силно изразени антиоксидантни свойства и е отличен помощник за силен имунитет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com