Скандал: Гинеколог тайно оплодил пациентка

12475
Скандал: Гинеколог тайно оплодил пациентка
Снимка: Thinkstock/Guliver

Жителка от американския щат Флорида спечели обезщетение от $5,25 милиона, след като осъди лекар, че тайно я е забременил със собствената си сперма, съобщи британският вестник Daily Mail. 

През 1977 г. Шерил Русо, която сега на 73 години, и съпругът й Питър решили да имат бебе. Тъй като мъжът бил подложен на необратима вазектомия, двойката избрала изкуствено осеменяване. Процедурата бе извършена от доктор Джон Коутс III, а пациентката и съпругът й са избрали за донор студент по медицина. Неговата анонимност била много важна за жената, тъй като тя не искала някой да претендира за детето й. Семейството платило на дарителя 75 долара. Оплождането минало успешно и жената родила момиченце, което кръстили Барбара. Сега дъщерята е на 44 години. 

Магазин изгони посетител, обяснението шокира интернет

В английския град Торнаби, Северен Йоркшир, социален работник, уморен след нощна смяна в старчески дом, беше изгонен от супермаркет без...

Когато синът на Барбара навършил 15 години, той бил диагностициран с проблеми с тазобедрената става. Семейството открило, че болката там е резултат от генетичен дефект и Барбара се заела да открие причината. За целта тя се подложена на ДНК тест. И резултатите от теста показаха, че истинският й баща е Коутс. 

След това Русо и съпругът й завеждат дело срещу лекаря. Те го обвиниха в небрежност, измама и други нарушения. Един от адвокатите на двойката Джери О'Нийл каза, че Коутс се е опитал да бъде близо до Шерил по време на бременността й, въпреки че отношенията между тях останали чисто професионални. Първоначално Коутс отрече да е баща на Барбара, но след още ДНК тестове призна, че е използвал собствената си сперма. Съдът постанови, че той е причинил щетите, като е прикрил планове за използване на спермата си. Отделно, че Коутс е нарушил договора, подписан с двойката. През февруари бяха отнети лекарските му права, макар той вече да е пенсионер. Впрочем срещу него бе заведено и друго дело от жена от щата Колорадо, която го обвини в извършване на подобно престъпление през 1978 година. 

По-рано беше съобщено, че жителка на Ню Йорк съди гинеколог, който забременил десетки жени и накрая се оказал неин баща. Един ден една жената решила да направи ДНК тест и разбрала, че има поне девет полубратя и сестри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Полезно или вредно е да седим на пода?

Бог Канабис и Света Халюциногенна гъба: Пастор създаде църква за духовни приключения (ВИДЕО)

Как да разберете дали имате цьолиакия или непоносимост към глутен?

"Парични" дати през май 2024 г. според Фън шуй - портфейлът ви ще се пръсне от пари

Лекар: 7 правила за дълъг и здравословен живот

Диетолог: 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема

Стихотворение за 13 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 13 май 2024

Таро хороскоп за 13 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 13 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com