Стайните растения, които са полезни за здравето ни

8960
Стайните растения, които са полезни за здравето ни
Снимка: 8926 / Pixabay

Освен че са красиви и уникални сами по себе си, растенията са и изключително полезни, ако приемем те да бъдат част от нашия домашен интериор. Някои от тях притежават неустоимо ухание, други внасят цвят и настроение, но каквото и да изброим или да предлагат растенията, те си остават един отличен помощник в името на доброто здраве. Във времена, в които въздухът е замърсен, а ние се стараем да живеем здравословно, вижте едни от най-полезните за дома и здравето ни растения.

Гербер
Герберът е едно наистина много красиво и многогодишно, цъфтящо растение. Цъфти дълго и е предпочитан с това, че се отглежда изключително лесно. Освен, че е много красив, герберът е и в списъка за най-ефективни растения в борбата с мръсния въздух на НАСА, което го прави още по-уникален и ценен. Ароматът на това страхотно растение притежава успокояващо действие и помага и при хора, които страдат от безсъние.

Зелена лилия
Зелената лилия, позната още като хлорофитум или паяково растение е идеална за хора, които нямат никакъв опит в отглеждането на стайни растения. Тя е наистина много красива и невзискателна, което я прави наистина лесна за отглеждане. Зелената лилия пречиства въздуха в стаята.Това уникално растение е полезно с това, че успява да улови всички химикали и примеси, които биват разпръсквани във въздуха, когато почистваме нашият дом.

Спатифилум
Това е изключително красиво и нежно растение, но освен това, че е красив, спатифилумът играе ролята и на природен филтър във вашият дом. Растението е в състояние да прочисти въздуха от вредните вещества, като ги абсорбира чрез своите листа.

Фикус
Фикусът е едно от най-разпространените тропически растения, които могат да бъдат отглеждани в саксии у дома. Това растение е известно с това, че е вечнозелено и би могло да расте под формата на дърво, пълзящо растение или храст. Съществуват няколко вида фикус, но който и да изберете да отглеждате у дома знайте, че растението би могло да неутрализира токсините, да овлажни въздуха и да го насити с кислород. Полезно и красиво.

Жасмин
Това растение е от семейство Маслинови и съществуват около 200 вида жасмин , растящи в тропическите, както и в умерените топли райони на Европа, Австралия и Азия. Изтънчено и нежно, растението жасмин е известно със своите нежни, малки цветове и тропически аромат. Жасминът е многогодишно растение и е сравнително лесен за отглеждане. Ароматът на това красиво и омайно цвете е в състояние да стимулира производството на хормона на щастието, като мигновено зарежда организма ни с енергия и същевременно ни успокоява.

Сложете тези растения в спалнята и ще спите по-добре

Замисляли ли сте се как да подобрите качеството на вашия сън? Безспорно един от начините, които могат да допринесат за качествен и спок...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com