Странни поверия, свързани с кучетата

24250
Странни поверия, свързани с кучетата
Снимка: iStock/Guliver

Кучетата винаги са били верни приятели на човека. Присъстват във всяка една култура и е нормално да има суеверия за тях. Някои са доста забавни, други пък леко странни.

Кучетата виждат духове

Смята се, че когато лаят в пространството без видима причина, те виждат духа на починал човек. В индийската митология кучето е пазач на дома от зли духове. Друго поверие гласи, че до леглото на болен или умиращ човек трябва да има куче, което да го плаши от лошите духове.

Кучешкото ако носи късмет

Кучетата, които се разбират с тези ЗОДИИ

Най-добрите приятелства се създават, когато всеки знак осинови куче, което да съответства на неговата личност. Ето какво трябва да знае...

Да  не е приятно да стъпим в него, но пък ако го направим с левия крак, това ще ни донесе късмет. Следващият път, когато изцапате обувките си, подминете с усмивка.

Ако между вас и половинката ви мине куче

Представете си, че се разхождате с половинката си и сте се хванали за ръка. В този момент минава куче, което ви разделя. Именно на това е символ в случая кучето. Може да се скарате, да се разделите или ако имате дата за сватба – да се отмени или пък да се разделите малко след нея.

Кучетата усещат лошата енергия

Те не лаят по случайни хора, а само по тези, които не харесват или ви мислят лошото. Ако сте поканили някого у дома и кучето ви започне да лае, то имайте едно на ум. След срещата си с този човек, трябва да се пречистите от лошата енергия. Лошите хора също не харесват кучета, така че между тях е взаимно.

7 породи кучета, идеални за по-мързеливите стопани

Почти всяка една порода кучета се нуждае от игри и забавления на открито. Повечето стопани обаче не съумяват да си отделят над един час...

Непознато куче

Ако непознато куче върви след вас до някъде, то ви очакват приятни новини и емоции. Ако пък ви изпрати чак до дома ви, то очаквайте нещо хубаво в семейството си. Във всички случаи винаги е по-добре да вървиш с приятел, отколкото сам.

Виещо куче у дома

Ако куче дойде пред дома ви и започне да вие, това означава, че скоро някой ще почине. Суеверието не се отнася за домашното ви куче.

Кучетата на точки носят късмет

Най-дружелюбните към човека породи кучета

Кучето е идеален спътник - той е верен, не се оплаква, може да ви утеши, да подобри настроението ви и да ви насърчи да бъдете физически...

Четириногите ни приятели имат различни окраски, но малко са тези на точки. Според поверието, ако до вас се приближи куче на малки или големи точки, то ви очаква късмет в ново начинание. Ако пък то ви залае, най-вероятно ще имате проблеми и отложете за малко старта.

Три бели кучета – троен късмет

Едно от поверията гласи, че ако видите три бели кучета на едно място, то ще се радвате на троен късмет. Това е малко вероятно да се случи, но все пак се оглеждайте за тях.

Суеверия за черни кучета

Според поверията, ако на път ви мине черно куче, то това е знак за нещо лошо. Според друго суеверие, ако кучетата имат бяло петно около очите, то те носят много късмет на своите стопани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В коя държава е най-голямо пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com