Суеверия за бременни

6081
Суеверия за бременни
Снимка: iStock/Guliver

За някои те са остарели суеверия, за други остават вечно живи. Младите майки ги чуват от своите майки и баби, които от своя страна ги познават от предишни поколения. Суеверията за бременност се появиха по време, когато хората се опитваха да разберат и обяснят заобикалящите ги явления. Въпреки това, въпреки че реалността се промени драстично, много бъдещи майки все още вярват в тези неща. И така, как стоят нещата с тези суеверия? Вярно ли е, или невярно?

БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ С КОСАТА СИ

Бъдещата майка не си подстригва косата преди раждането, защото бебето ще има "къс ум". Освен това избягва боядисването, защото мъничето ще се роди рижаво... а ако си обръснете краката, ще бъде плешиво. Ако, от друга страна, не искате детето ви да е прекалено окосмено, по-добре е да не се гушкате с космато куче. Потупайте овен (или спете в палто от овча кожа), ако искате бебето ви да има къдрава коса.

НЕ ГЛЕДАЙТЕ НАГОРЕ

Факти за бременността, които ще ви шокират

Бременността е специален, дългоочакван и пълен с трепети, вълнения и промени момент от живота на жената. Повечето факти около бременнос...

Според суеверията е забранено да се гледа луната или слънцето по време на бременност. В първия случай бебето ще бъде плешиво, във втория ще плаче много. Ако, от друга страна, майката погледне огън, малкото дете ще има зачервяване или белези по лицето си. Бременната жена също трябва да избягва да гледа грозни и куци хора, защото бебето ще поеме тези негативни качества, като по-къс крак, лунички, страбизъм или червена коса.

ДЪЩЕРЯ ИЛИ СИН?

Познаването на пола е най-популярната тема при бременност. Много от нас все още вярват, че ако една бременна майка се разболее, напълняла е и луничките й изскочат на лицето, тя със сигурност ще роди дъщеря. Тези жени, които стават по-красиви по време на бременност, не напълняват и имат заострен корем, носят син в себе си. Полът му се посочва и от вечерно гадене и предпочитание към пикантни, солени или кисели ястия.

"БЪРЗА ДОСТАВКА"

Всяка майка иска бързо и безболезнено раждане. Непрекъснатото отваряне на прозорци и врати и поставянето на брадва, нож, пръстен или златна монета под леглото ще помогне за това.  Ако не искаме бебето да се роди с увита около врата пъпна връв, не трябва да ходим под кабели, стълби и въже. По същата причина трябва да избягвате колиета, мъниста, шалове и... бране на краставици.

Защо е полезно бременните жени да плуват редовно

Повечето хора може да не знаят, че плуването по време на бременност е изключително полезно както за плода, така и за бъдещата майка. 5...

БРЕМЕННОСТТА НОСИ ЩАСТИЕ НА ДРУГИТЕ...

...стига да галят или потупват бъдещата майка по корема. Има обаче и случаи, когато бременна жена носи лош късмет на хората. Следователно не можете да я поканите на сватба (защото тя ще донесе "товар" на младоженците) и да я помолите да бъде кръстница, защото тя ще отнеме щастието на кръстника.

НАШИЯТ СЪВЕТ:

Отнасяйте се към суеверията при бременност с дистанция. За едно суеверие обаче си струва да се направи изключение: на бременна жена не се отказва, защото който откаже, ще бъде преследван от мишки 😊

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com