Суеверията за петък 13-ти - защо и с какво е опасен

11320
Суеверията за петък 13-ти - защо и с какво е опасен
Снимка: iStock/Guliver

Много хора се страхуват от петък 13-ти, вярвайки, че този ден е изпълнен с много проблеми и неприятности. За тази дата има много суеверия. Смята се, че на този ден има натрупване на отрицателна енергия и тъмни сили, което излага човек на опасност.

Защо петък 13-ти е опасен според суеверията?

Ако имате планирана командировка или пътуване за този ден, препоръчително е да го отложите за по-безопасно време. Избягвайте да шофирате по непознат терен и бъдете внимателни. Категорично е забранено да ходите в гората или на други пусти места, в противен случай рискувате не само да срещнете неприятности, но напълно да забравите пътя си към дома, предупреждава dailyhoro.ru в духа на мистичното.

И още суеверия - трябва да използваме компютри и мобилни устройства всеки ден, но на петък 13-ти трябва да ги използваме възможно най-малко. Отрицателната енергия може да повлияе на тяхната работа, което може да доведе до неизправности. Когато работите с важни документи, запазете ги предварително, в противен случай рискувате да загубите важна информация.

На петък 13-ти се препоръчва да прекарвате времето си в спокойна обстановка и е по-добре да откажете изобщо шумните партита и пиенето на алкохолни напитки. Забавлението, смехът и голяма тълпа от хора привличат зли сили и в този момент на всеки ваш приятел може да се случи неприятност.

На този ден трябва да откажете да подписвате важни договори, да сключвате сделки и да започвате нови начинания. На петък, 13-ти, неуспехът може да ви очаква всяка минута.

На петък 13-ти е нежелателно да се жените и да ходите на срещи. На този ден не е нужно да се поддавате на емоции и да планирате с любимия човек. Отрицателната енергия на деня може да повлияе на отношенията между съпрузите и тяхната семейна хармония.

Според суеверията на този ден е забранено да стоите под стълбите. Нашите предци са вярвали, че стълбището символизира тежестта на отговорността. Попадайки под него, рискувате да привлечете нови проблеми в живота си, с които много трудно ще се справите.

На петък, 13-и, трябва да внимавате с черните котки. Ако тя пресече пътя ви, незабавно сменете маршрута си. Не трябва да гледате котката в очите, в противен случай ще видите отражение на бъдещето.

Ако на петък, 13-ти, имате конфликт с противоположния пол, това означава, че скоро няма да срещнете любовта. Да се ​​скараш с приятел на този ден е  опасен знак. Да видиш жена с празна кофа е знак за бедност и големи финансови загуби.

Има мнение, че на петък, 13-ти, трябва да отложите посещенията при фризьор или гримьор. Първо, новата ви визия едва ли ще бъде успешна. На второ място, скъсяването на косата може да повлияе на паметта ви.

На 13-ти трябва да поглеждате отражението си по-рядко и да не ходите до огледалата в лошо настроение. Според популярно схващане именно на петък, 13-ти, се отварят портали към другия свят, чрез които нечистите сили могат да влязат в дома ви.

На този ден е строго забранено:

- Да се забавлявате, да  пиете алкохол и да организирате купони;

Какво да правим на петък 13-и, за да се радваме на успешна 2021-а година

От векове петък 13-и се счита за фатален. Твърди се, че на този ден нещастия и загуби застигат дори невярващите. Но в днешния петък 13...

- уреждайте пищни сватби, сключване на брак;

- сключване на договори, подписване на важни документи, извършване на финансови транзакции, търсене на работа;

- да засаждате растения, да взимате животни;

- да режете коса и нокти;

- да предприемате дълги пътувания, шофиране в лошо настроение;

Фатален ли е наистина петък 13-ти?

Петък 13-ти отдавна е нарочен за ден на лош късмет, въпреки че не е съвсем сигурно от къде идва това суеверие. Всъщност за милиони хора...

- да носите черни дрехи;

- да взимате или давате пари назаем;

- да разказвате за вашите планове, намерения, да споделяте вашите тайни;

- да се карате или да провокирате други хора да проявяват агресия;

- да оплаквате мъртвите и да ходите на гробището.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com