Тайните на познатите храни: 7 храни с тайно действие

2021
Тайните на познатите храни: 7 храни с тайно действие
Снимка: iStock/Guliver

Храните, присъстващи в ежедневната диета, оказват влияние върху човешкото тяло. Някои от тях дават сила, а други, напротив, намаляват работоспособността и причиняват умора. Съвременните изследвания разкриха нови свойства на познатите продукти, за които никой не е подозирал.

Хляб

Всички знаят, че ако искате да отслабнете, първото нещо, което трябва да направите, е да се откажете от хляба. Въпреки това, 100% отхвърляне на продукта може да провокира депресия, тъй като тогава тялото ще започне да изпитва липса на витамин В. Също така, липсата на печива в менюто влияе отрицателно върху състоянието на стомашно-чревния тракт. Не трябва да изключвате напълно хляба, достатъчно е да изберете по-полезните му сортове - ръж, с трици и пълнозърнесто брашно.

Картофи

Общоприето е, че този зеленчук не носи полза на тялото поради високото си съдържание на въглехидрати. Малко хора обаче знаят, че картофите помагат за премахването на солта и излишната вода от тялото. В малки количества кореноплодният може дори да присъства в диетата. Изпечете или сварете картофите необелени. Положителните свойства на продукта се проявяват при лечението на язва и гастрит.

Ябълки

НИКОЙ не подозира, че тези храни потискат апетита

Има хора, които непрекъснато са гладни. Това не значи, че организмът им се нуждае от храна, а по-скоро апетитът им е повишен. Те трудно...

В допълнение към попълването на витаминния резерв, плодът може да задоволи чувството на глад и да поддържа ситост за дълго време. Именно благодарение на тези свойства се препоръчва ябълките да се въвеждат в диетата, при желание за отслабване. Въпреки това, на фона на безценните си качества, плодовете имат значителен недостатък - те влияят негативно на състоянието на зъбния емайл. След като ядете ябълка, зъболекарите препоръчват да изплакнете устата си или да изядете парче сирене.

Слива

Плодът е популярен със своя отличен вкус и богат витаминен състав. Сливата стимулира изтичането на жлъчката. Плодът, обаче, има подчертан слабителен ефект. Ето защо хората, страдащи от стомашно-чревни разстройства, трябва да бъдат внимателни, когато ядат плода.

Яйца

Всички са чували за това колко е полезно яйцето, но малко хора знаят, че гъшите яйца са много по-хранителни от патешките яйца, а освен това те имат по-нисък процент мазнини. Пъдпъдъчите яйца са много по-здравословни от пилешките яйца. Щраусът се счита за истинска екзотика, а също така не съдържа холестерол и е наистина диетичен.

НЕ яжте тези храни на гладно

Много е важно сутрешното хранене да бъде внимателно подбрано и балансирано, така че да не поднасяме на стомаха си храни, които могат из...

Елда

Кашата от елда винаги е била лидер сред другите разновидности на групата. Продуктът има висока енергийна стойност. Суровите ядки се използват като масажор, за да помогнат за отпускане на мускулите в тялото. Също така, от водата, в която е била накисната, могат да се правят компреси за изгаряния и наранявания.

Месо

Като се има предвид, че месото е с високо съдържание на калории, повечето хора отказват този продукт. Това, обаче, не е единствената причина, поради която се препоръчва да спрете да ядете месни продукти. Те съдържат доста голямо количество холестерол, който полепва по стените на кръвоносните съдове и е основната причина за атеросклероза.

Напоследък стана модерно да се води здравословен начин на живот. Познатите и любими продукти не винаги потвърждават наличната информация за тях. Някои крият значителни ползи, докато консумацията на други трябва да бъде сведена до минимум.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com